Select Page

Reactie Weblog in de klas

Bij mijn vorige reactie op deze weblog heb ik een aantal zaken gemeld waar Hans (en de andere lezers) wel wat extra toelichting op konden gebruiken.
Ik heb wat reacties gehad van cursisten en van hun leiding gevende (mijn opdrachtgever) en die varieerden van leuk en nuttig om een overzicht te hebben van wat we gedaan hebben, tot ook een idee hebben van wat we allemaal doen. Vooral voor mensen die wel betrokken zijn bij de training maar niet zelf meedoen kan dat best leuk zijn.
Er staat een behoorlijke hoeveelheid bruikbare achtergrondinformatie op de weblog omdat cursisten een directe doorverwijzing hebben naar extra informatie. Dat kan ik even toelichten: In deze groepen zitten cursisten van totaal verschillend niveau, achtergrond en interessegebied. Het is voor mij onmogelijk om iedereen precies dat te geven wat men van mij verlangt. Met die doorverwijzingen kan iedereen die info opvragen die hij of zij (meestal hij) het meest interessant vind. Dus toch handig.
Om vragen op de weblog te zetten en die de volgende dag te behandelen vind ik een beetje sneu voor degenen die dan niet die weblog lezen. Ik denk er wel aan om bijvoorbeeld een lab die we doen uit te werken op de weblog.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

  1. Hans

    Hoi Chris, waarom zou dat sneu zijn? Ze kiezen er zelf voor om iets wel of niet te doen. En het past perfect in de nieuwe tijd: communicatieve zelfsturing en user in control. Dat vergt aanpassingsvermogen van jou, maar nog meer van je cursisten denk ik. Uiteindelijk zal het leereffect groter worden doordat ze er meer zelf mee aan de slag gaan/zijn. Maar in het begin zal het zeker meer tijd van jou als trainer vragen denk ik.

    Antwoord
  2. Peter

    Leuk weblog leest lekker weg.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This