Select Page

Oude en toch nieuwe trends

Soms komt iemand iets tegen waarbij de puzzelstukjes in elkaar vallen. Zo verging het Eduard van Brickmeetsbyte.com ook. Hij vond een zeer waardevolle presentatie over trends (ppt) uit 2000. En als je het zo terug leest dan denk je: het zou gisteren geschreven kunnen zijn. Eduard voegt er nu iets aan toe waardoor bij hem het kwartje valt, zoals hij het zelf noemt, namelijk weblogs als katalysator. En ja dan wordt het verhaal nog sterker. Lees de trends die hij destijds zag maar eens en vergeet niet presentatie en de posting er bij te lezen. Waardevol!

Trends destijds:

Nieuw speelveld
• Plaats en tijd zijn niet meer relevant
• Grenzen tussen bedrijfstakken vervagen
• Kerncompetenties zijn leidend

Nieuwe spelers
• Piranha economy: the big fish gets eaten by the small fish
• lage toetredingsdrempels
• Dis-intermediation
• Re-intermediation

Nieuwe spelregels
• Drastische kostprijsverlaging
• Perform or disappear
• Battle of the brands
• Het gaat om kopen – niet om verkopen

Voeg daarbij weblogs toe en dan:  “….is er pas echt sprake van een dialoog.”  Marco van Marketingfacts verwijst in dit verband bij de reacties nog maar eens naar The Cluetrain Manifesto.

Tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This