Hoe gaan luxe merken on-line?

Interessant artikel vandaag via BrandChannel Update. Het gaat over luxe artikelen en internet. Ofwel hoe kunnen luxe artikelen, de experience die uit gaat van de ‘brand-experience’ in een winkel overbrengen via het internet. Het gaat daarbij om merken zoal Dior, Chanel, Vuitton, Gucci e.d. Dit soort merken hebben een bepaalde uitstraling gekregen via de producten zelf en hun winkels. Maar hoe moet dat dan via internet? Bekijk bovenstaande websites zelf maar eens en beoordeel of de merken er in geslaagd zijn hun ‘brand-experience’ over te brengen. Klopt het beeld dat je via de website krijgt met het beeld dat je van het merk hebt?
Uchi Okonkwo ligt de uitdaging van dergelijke merken toe in haar whitepaper (pdf). Ze gaat in op de volgende aspecten van een internetsite van dergelijke merken: Visuals, Sound, Smell, Usability and Personalisation en geeft voorbeelden aan hoe de websites van genoemde merken daar mee om gaan. Mooie voorbeelde en helder uitgelegd. Haar conclusie:

"Although challenging, it is possible to transfer the luxurious and prestigious store atmosphere of luxury brands to the Internet virtual environment and it is possible to sell luxury fashion goods online. The appropriate application of the elements identified will contribute to strategic e-retail success through increasing online traffic, website stickiness, online sales turnover and eventual profitability."

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

 1. Cas Gijzen

  Een luxe merk als Brioni behoudt zijn image heel goed op http://www.brioni.com
  Onbereikbaar.
  ‘Visuals, Sound, Smell, Usability and Personalisation’ zijn juist geen goede tools voor een luxe merk. Evenmin een online-shop: Het is voor een luxe merk niet wenselijk dat Jan en alleman produkten kunnen kopen en daarmee de straat op gaan met het risico dat ze afbreuk doen aan het imago.
  Wanneer mag een merk zich echt luxe noemen…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This