Brabants Dagblad nu ook met RSS

Brabants_dagblad_rssHet Brabants Dagblad meldt vanochtend op de voorpagina (in de papieren versie, jammer genoeg niet op de website) dat het vanaf vandaag ook RSS feeds aanbiedt. Op de pagina brabantsdagblad.nl/rss staat naast een uitleg een hele rij RSS-feeds:

Binnenland
Buitenland
Economie
Sport
               
Cultuur

CD-recensies
Digitaal
InputOutput
            
De Kwestie
            
De Overtuiging
               
         

Brabant
Den Bosch
Tilburg
Meierij
Langstraat
Oss
Uden&Veghel
Bommelerwaard
Heusden&Altena
            

Deze zijn overigens ook in één keer in te lezen door een OPML-file te downloaden. Als ik de uitleg zo lees, zowel in de krant als op de website dan is die zeer toegankelijk voor het grote publiek. Ook worden er links aangeboden naar een aantal gratis readers en worden er enkele handige RSS pagina’s genoemd en pagina’s waar meer informatie over RSS gegeven wordt. Vreemd dat de RSS en XML buttons daar niet werken. Lijken me daar slechts ter decoratie te staan. Alhoewel…..de links van de interessante RSS pagina’s zijn RSS feeds. Niet handig gedaan. Het was beter geweest de ‘gewone’ link er neer te zetten en de RSS button er voor met daaronder de RSS link.
De RSS button zoals hier te zien is staat prominent in de rechterkolom op de homepage. In de linkerkolom vind ik geen verwijzing naar de RSS-pagina bijvoorbeeld bij de het onderdeel ‘Service’. Ook is het nieuws niet op de homepage gezet en wel in de papierenversie (zowel op de voorpagina als pagina 4 met een uitgebreidere versie). Dat is wel een gemiste kan.
Nu nog weblogs. Maar een goed begin is er!
Update 9.45u: Een klein bericht staat onder de rubriek Binnenland. Te lezen na registratie. Hieronder heb ik een pdf-je staan van het complete bericht, evenals een image van het korte stukje.

Tags:

Bd_en_rss

De pdf van  het bericht.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

5 Comments

 1. mf

  Hans, heb je wellicht een scan van de voorpagina? Is wel redelijk uniek dat het op de voorpagina is gemeld namelijk en wellicht typerend voor het moment (na bekendmaking RSS-plannen microsoft).

  Antwoord
 2. MarketingFacts

  Brabants Dagblad vanaf vandaag met RSS feeds

  Brabants Dagblad meldt op haar voorpagina en een artikel op pagina 4 dat het vanaf vandaag RSS feeds aanbiedt.
  Lees meer

  Antwoord
 3. Hans

  @mf: zie update

  Antwoord
 4. mf

  Heb je ook een scan van de fysieke voorkant van de krant. Een vermelding op de site is niet zo heel bijzonder; in de fysieke krant des te meer. Of van pagina 4, ook prima!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This