Select Page

Beter presteren met ICT

Vandaag is de notitie ‘Beter preseteren met ICT; vervolg Rijksbrede ICT agenda 2005–2006’ aangeboden door de ministers van Economische Zaken, Bestuurlijke vernieuwing en koninkrijksrelaties en de staatssecratis van Cultuur en Media aan de Tweede Kamer. Het is het vervolg op de eerder verschenen gelijknamige nota. De 7 speerpunten even op een rijtje gezet:

– eenmalige aanlevering van gegevens: Burgers en bedrijven hoeven gegevens nog maar één keer aan te leveren bij de overheid.
– elektronische identificatie: Burgers en bedrijven kunnen zich elektronisch eenduidig bekend maken bij de overheid.
– sneller op internet: Burgers, bedrijven en instellingen kunnen tegen vergelijkbare kosten een substantieel snellere aansluiting krijgen op internet en daarover geleverde diensten dan nu het geval is.
– veiligheid en betrouwbaarheid: Veiligheid en betrouwbaarheid van en vertrouwen in ICT-voorzieningen en internet nemen sterk toe.
– standaardisatie: Gegevensuitwisseling van en met de overheid wordt gemakkelijker door standaardisatie
– consumentenbeleid: De ICT-consument beschikt over optimale keuzevrijheid; voldoende kennis; vereenvoudigde klachtenafhandeling, en bescherming tegen inbreuk op rechten.
– ICT in het (semi)publieke domein: De mogelijkheden van ICT worden beter gebruikt en ICT wordt ingezet voor het oplossen van grote maatschappelijke knelpunten

Deze speerpunten zijn niet voor niets opgesteld. In het gezamenlijke persbericht valt te lezen:

“Nederland haalt te weinig rendement uit ICT in termen van productiviteitsgroei  en maatschappelijk nut. Nederland is ook nog niet de koploper die het wil zijn in het aanbod en gebruik van publieke en commerciële breedbandtoepassingen. Nederland heeft daarentegen wel een heel goede uitgangspositie. Nederland is dicht bekabeld, kent een hoge penetratie pc´s en breedbandaansluitingen en Nederland  heeft excellente kennisinstellingen en een aantal sterk internationaal opererende ICT-bedrijven.”

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This