64% would advertise in blogs, 57% would place RSS ads

64% would advertise in blogs, 57% would place RSS ads by ZDNet‘s ZDNet —

“Forrester says total US online advertising and marketing spending will reach $14.7 bln in 2005, a 23% increase over 2004. Online marketing and advertising will represent 8% of total advertising spending in 2010. Search engine marketing will grow by 33% in 2005, reaching $11.6 bln by 2010. Display advertising, which includes traditional banners and sponsorships,  will grow at the average rate of 11% over the next five years to $8 bln by 2010. 64% of respondents to Forrester’s survey said they are interested in advertising on blogs, 57% through RSS, and 52% on mobile devices, including phones and personal digital assistants.”

I am not happy with these developments. I do not like ads. Reading a RSS feed with ads is not what I like. I think this is not what it should be. If we think of the big trends like user in control and conversations, ads are the other way round. They are pushed and send. They do not communicate and I am not in control. A better way to think of is a way of putting ads in on the decision made by the reader himself. So on what he wants to see as ad. Not just pushing. I think that I skip RSS feeds with ads as I do with blogs with to many ads. Blogs and RSS are about content and conversations isn’t it…..

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This