Select Page

Wehkamp overweegt nieuws via RSS-feed

MarketingtribuneIk kreeg zojuist van een oplettend collega van Conceptronic die de MarketingTribune Nieuwsbrief zat te lezen een mailtje met de volgende interessante inhoud. Daaruit blijkt dat de trend van toegang tot en verspreiding van content serieus wordt genomen.

“Postorderaar Wehkamp overweegt de introductie van een e-mailnieuwsbrief die, meer dan nu, gebaseerd is op individueel koopgedrag. Via een zogenaamde RSS-feed kan de klant zich als het ware abonneren op het laatste nieuws van Wehkamp, via internet, volgens eigen specificaties.
Dat meldt MarketingTribune in nummer 11, die volgende week verschijnt. In hetzelfde artikel wordt ook ingegaan op de trend dat thuiswinkels zoals Wehkamp, Otto en Neckermann zich steeds meer tot contentleverancier ontwikkelen. Zo ging Otto in februari een samenwerking met Microsoft aan. De bedoeling is om gezamenlijk online shopfunctionaliteiten toe te voegen aan pc’s, pda’s, smartphones en XP Windows Media Center 2005. Ook Neckermann bekijkt hoe kanalen als internet, nieuwe media, tv en telefoon verder met elkaar kunnen worden geintegreerd.”

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

 1. Erik van Roekel

  De adformatie van 7 april had eveneens een artikel over Wehkamp waar ik op Marketingfacts al eens overschreef (http://www.mediafact.nl/comments.php?id=8064_0_1_0_C) In dat artikel werd aangegeven dat sinds 1 april Wehkamp een RSS-feed zou hebben.
  Ik heb inmiddels de klantenservice van Wehkamp zo’n 3x gemaild, maar in tegenstelling tot normaal heb ik nog steeds geen antwoord. Ook een search op Wehkamp met keyword ‘RSS’ levert enkel RVS-pannen op. Er is dus nog wat huiswerk te doen 😉

  Antwoord
 2. Hans

  Misschien dat de mediadruk door dit bericht in de MarketingTribune nieuwsbrief en volgende week het blad meer duidelijkheid zal gaan opleveren. Wehkamp is natuurlijk wel een bedrijf dat zijn ‘internet’ netjes op orde heeft, zoals je inderdaad in jouw posting leest. Je vroeg je toen af of de multichannelende consument ‘de Dikke’ niet meer nodig zou hebben of liever of een groot deel van de omzet niet via die Dikke komt. Weet je daar al iets meer van?

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This