Select Page

Weblogs geen bedreiging voor traditionele media

Ik krijg zojuist een mailtje van de bloggende hoofdredacteur met het volgende nieuws van Adformatie online:

Weblogs zijn geen gevaar voor de traditionele media, blijkt uit Amerikaans onderzoek. De online dagboeken op internet zorgen wel voor nieuws maar bedreigen de kranten, radio en tv niet. Wel blijkt de weblog een sterk instrument bij het bedrijven van politiek. De onderzoekers volgden 40 weblogs en verschillende forums tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagnes en vergeleken die met traditionele media. Daaruit bleek dat ‘blogs’ kranten en televisie niet vervangen, maar juist fungeren als aanvulling (ANP).

Update 21.50u: Minitrue schrijft ook over dit onderzoek en plaatst enkele kritische kanttekeningen. Over welk onderzoek gaat het nu eigenlijk? En is het onderzoek wel representatief?

Tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This