Waarom lezen bezoekers mijn RSS feed in hun browser?

Feed

Steeds meer lezers klikken op het RSS icon rechtsboven om mijn feed in hun browser te lezen. En niet zomaar een klein aantal, maar meer dan 100. De reden daarvan ontgaat me. Wellicht zijn er mensen bij die niet weten hoe er mee om te gaan. Voor hen: je kunt met rechtermuisknop de link kopieëren onder het RSS knopje en vervolgens in een feedreader toevoegen, zoals bijvoorbeeld in Bloglines. Zo krijg je dan automatisch de nieuwste berichten binnen in Bloglines zonder naar mijn weblog te komen. Of als je op het icon hebt geklikt kun je simpel de feed toevoegen door op het icon te klikken die bovenin in de feed staat of de url kopieëren. En sinds gisteren heb ik de optie dat het alleen maar samenvattingen zijn uitgezet. Je krijgt dan in de feedreader dus het volledige bericht. Het zou ook kunnen dat het lezers zijn die vanuit de feedreader naar mijn weblog komen om zo de postings te scannen. Of het zijn ‘toevallige’ bezoekers die even willen kijken wat er nog meer staat. Ik zou graag willen weten waarom je op dat icon klikt. Mocht je er niet uit komen om de feed toe te voegen laat het me dan ook even weten. Ik help je graag.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

8 Comments

 1. Arnoud

  Waar haal je de statistieken vandaan? Van Feedburner of van je weblog? Als je het aantal uit de stats van Feedburner haalt, dan zijn dit ws. bezoekers vanuit zoekmachines, aggregatoren ed. die alleen naar je feed kijken (ipv je weblog) en niet doorklikken. Als je het uit je eigen statistieken haalt en de bezoekers komen eerst op een pagina en klikken daarna op je feed, dan is het inderdaad wel vreemd.

  Antwoord
 2. Hans

  Ik haal die inderdaad uit feedburner. Je wilt dus eigenlijk zeggen dat via google de posting van de feed naar boven komt en daarop geklikt wordt. Dat zou inderdaad heel goed mogelijk zijn. Thx voor het spoor 😉

  Antwoord
 3. Arnoud

  Inderdaad, goede samenvatting 🙂

  Antwoord
 4. Kenneth Verburg

  Zouden dit daarnaast ook niet (Mac) gebruikers van SafariRSS kunnen zijn?

  Antwoord
 5. Hans

  @kenneth, nee want ik zie dat het voornamelijk IE gebruikers zijn en een paar firefox.
  @arnoud Ik heb even wat testjes gedaan, maar krijg toch zelden met feed te zien….

  Antwoord
 6. Dennis Ruigrok

  Ik lees liever gewoon de berichten op de site. Ze staan dan gewoon makkelijk allemaal onder elkaar. In thunderbird (ik ben een van die firefox gebruikers) moet je elk bericht eerst aanklikken. Ik scan liever een beetje door de berichten heen op je website.

  Antwoord
 7. Hans

  Ik heb nog even in feedburner gekeken en ze geven deze omschrijving:
  “Browser hits represent the number of times your feed was accessed from within a web browser. This happens whenever anybody clicks on the XML graphic in your site or any other syndication/feed links you have on your site. Additionally, your source feed is sometimes listed as a link in some online aggregators, and users clicking on that link will also register here. We don’t count these browser “hits” toward circulation, as they are generally not representative of the way people “subscribe” to your feed.”

  Antwoord
 8. Tinus

  Ik gebruik de Sage extensie voor Firefox. Die opent de feed ook eerst in de webbrowser. Sage is een zeer fijne feedreader trouwens, lekker simpel en basic. Daarnaast is het mooi in je browser geintegreerd.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This