Net op tijd

Ben ik er toch net op tijd bij geweest om geen samenvattingen meer te publiceren in mijn RSS feed, maar de complete tekst. Robert Scoble leest namelijk geen enkele feed die een samenvatting geeft. Dat is dan jammer voor Chris Pirillo. Thris Hussey heeft de discussie een beetje gevolgd. Ik was me niet van bewust van die discussie. Voor mij was de reden om meer service te verlenen aan mijn lezers. En ik merk dat het werkt. Ik heb sinds het uitzetten van samenvattingen meer dan 20 lezers erbij gekregen…..Toeval of door deze actie?

Tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

11 Comments

 1. Ton Zijlstra

  Dag Hans,
  in principe lees ik feeds die niet de hele posting geven niet. Ik lees al mijn RSS voornamelijk off-line, en het bezoeken van een site kost ook gewoon te veel tijd (tenzij om een commentaartje achter te laten). Er zitten wel ‘samenvattingsfeeds’ tussen maar dan van enkele mensen die ik gericht wil volgen. Complete feeds zijn wat mij betreft een vorm van beleefdheid 🙂
  groet,
  Ton

  Antwoord
 2. Fred Zeldersf

  @Ton: Wat bedoel je met ‘complete feeds’?
  Een feed waarin
  a)elk item de volledige tekst van de post bevat, of
  b)elk item de eerste x woorden van de post bevat?

  Antwoord
 3. Ton Zijlstra

  @Fred: Complete feeds: dat ze de hele postings bevatten.
  groet,
  Ton

  Antwoord
 4. Fred Zelders

  Sorry Hans, sorry Ton, maar ik ben het met jullie beiden niet eens:
  Hoe langer ik er over na denk hoe meer ik dit een verkeerde ontwikkeling vind.
  Ton vindt het dus ook prima als je helemaal geen site hebt. Immers: de webfeed met volledige postings volstaat voor hem.
  Dat dat gebeurt in omgevingen waar de webfeed gebruikt wordt om informatie te distribueren kan ik me prima voorstellen. Maar voor een weblog? Dat kan toch niet waar zijn!
  En … hoe doe je dat dan met beeldmateriaal? (‘A picture paints a thousand words’) of als je een posting hebt met een praatje bij een plaatje?
  Ik ben van mening dat je
  a) de ankeiler/de teaser in de webfeed moet op zo’n manier info geven dat ie jou na het lezen naar de weblog (of site) trekt om de rest te lezen.
  Trekt ie je niet? … jammer dan.
  En dat Scoble zo leest als ie leest begrijp ik best.
  Het is de enige manier voor hem om zijn honderden (duizenden?) feeds te monitoren. Maar dat wil nog niet zeggen dat we allemaal zoals Scoble te werk moeten gaan.
  P.S. Ik vind het heel vervelend om in ellenlange feeds te moeten scrollen. Zo zie je maar weer: wat voor de één prettig is, is voor de ander juist storend.

  Antwoord
 5. Hans

  @fred, met feeds krijg je ook plaatjes dus dat argument telt niet. Het gaat mij er om dat ik gelezen wordt, niet dat mijn weblog wordt bezocht. Als het interessant genoeg is komen ze daar wel om verder te neuzen, te zoeken of om een reactie te plaatsen. Ik ben het wel eens met je dat je de lezer naar je weblog moet krijgen, maar dat kan ook op andere manieren, door bijv. eens een samenvatting te geven wat je allemaal op de weblog kunt vinden of eens een Flikr-splicer (of heet dat niet zo) in feedburner te gebruiken, dan krijg je ook je foto’s, of om eens een furl op te nemen. Kortom: creativer zijn. Voor het lezen van de posting maakt het niet uit of dat op de weblog is in de feedreader, volgens mij. En omdat veel lezers een feedreader gebruiken is het handiger voor ze om dan de hele posting aan te bieden. Anders moeten ze eerst de samenvatting lezen en daarna alsnog doorklikken. Ik merk trouwens dat de laatste weken er meer feeds op volledig worden gezet. Als je natuurlijk reclame wil bieden is het een heel andere zaak. Ik ben dus benieuwd wat de 3 nieuwe businessbloggers gaan doen. Frankwatching is nu nog in zijn geheel, maar blijft dat zo of wordt de advertentie er bij gezet. En wat gebeurt er met de Emerce-headlines in de feed van frank? Voor hem heeft een samenvatting wel degelijk echt nut (als hij tenminste geldverdienen belangrijk vindt).

  Antwoord
 6. Fred Zelders

  @Hans,
  Ik kan je prima volgen. Ook hier is het dus weer kiezen: Wie wil ik het beste bedienen? Iedereen het naar de zin maken is niet mogelijk. Zo blijkt.
  Ik hoor graag wat je bevindingen zijn (ook op langere termijn). We komen elkaar vast wel weer op de een of andere gelegenheid tegen om er verder over te praten.
  Misschien dat er hier nog anderen gaan reageren? Ik hou deze post dus vooralsnog goed in de gaten.
  Ik ben net zoals jij ook erg benieuwd naar wat de aanpak van onze EMERCE-gangers gaat worden (blijft ie zoals ie is of gaat het roer daar om?).

  Antwoord
 7. Fred Zelders

  @Hans -2-
  Correctie: Frankwatching plaatst niet de volledige post in de feed (dat zou wel erg gortig worden). Hij plaats de eerste x woorden. Dan wordt afgekapt met ‘[[— Lees meer op http://www.frankwatching.com—]]

  Antwoord
 8. Hans

  @fred: bij mij krijg ik in bloglines van frankwatching wel degelijk de complete posting binnen….Er staat bij mij niet [[………]]. Ik heb postings vergeleken en ze zijn identiek.

  Antwoord
 9. Fred Zelders

  @hans, de feed van Frankwatching: http://feeds.feedburner.com/Frankwatching serveert mij alleen afgekapte teksten 🙁
  De meest recente posting bijvoorbeeld:
  Emerce is een samenwerkingsverband aangegaan met de businessbloggers Frank Janssen (Frankwatching.com), Erwin Boogert (DeKoopman.net) en Yme Bosma (YMERCE). De blogs passen inhoudelijk goed bij Emerce, en zijn daarmee een aanwinst voor de lezers. Emerce wisselt headlines uit met deze bloggers, en…
  [[— Lees meer op http://www.frankwatching.com—]]
  Klik jij ook eens op genoemde link s.v.p.?

  Antwoord
 10. Hans

  @fred: klopt, je hebt gelijk. Kennelijk zit er een andere feed in mijn bloglines. Eens even kijken….ik weet niet waar ik dat kan zien maar het is in ieder geval een andere dan de feedburner feed want als ik die toevoeg krijg ik inderdaad de verkorte versie.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This