IBM start groot initiatief om medewerkers te laten bloggen

In Sillicon Valley Watcher staat een artikel waarin te lezen staat dat IBM een oproep doet aan 130.000 medewerkers om te gaan bloggen. Met dit initiatief willen ze de marketing kosten te drukken. Het initiatief komt naar aanleiding van tegenvallende resultaten. Dit is een wel heel bijzondere oplossing om nog meer ontslagen te voorkomen. Maar IBM deed in het verleden wel meer stappen die later een immense betekenis hadden. Het zou mij niet verrassen als dit een belangrijk keerpunt wordt in het corporate bloggen. Corporate Blogging.info is het met me eens. Ook Neville heeft er een posting van gemaakt vandaag. Hij geeft daarin ook aan dat IBM al 2800 interne bloggers heeft. Als die nu allemaal ook extern gaan bloggen dan heeft dat een geweldige impact. En dat is natuurlijk precies de bedoeling. IBM wil dat door middel van het uitdragen van IBM’s gedachtegoed, trots, technische kwaliteiten etc. er een positieve buzz ontstaat. Ook wordt het deel nemen in discussies via weblogs en het reageren op weblogs aangemoedigd. Medewerkers zullen getraind worden en krijgen begeleiding in wat goede content is. Hopelijk maken ze niet te fout door voor te schrijven wat de medewerkers moeten gaan schrijven. Want dan zou het wel eens averechts kunnen gaan werken. Een medewerker van IBM: Catherine Helzerman schrijft ook over het initiatief en zal maandag meer uit de doeken doen over dit inititatief. Ze is blij met het initiatief en vindt het verstandig dat er een soort guideline komt van haar werkgever. Hopelijk laat ze ons daar maandag deelgenoot van worden. Ondertussen neemt de blogosphere het artikel al over. Het eerste effect is dus al zichtbaar.

Tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Weblogs

    “Evangelisation” aus dem Hause IBM

    IBM bläst zur weltweit grössten Blog-Initiative. Mitarbeiter sollen das havarierte Image aufpolieren.
    Von der IBM ist die Fachwelt ja einiges gewöhnt – Höhen und Tiefen. Die letzte Schreckensnachricht aus der Tiefe betrifft die Entlassung von 15’000…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This