Select Page

Hier wordt zaken gedaan!

Deze posting van Steve Rubel is er een die staat als een huis. Hij schrijft het naar aanleiding van een artikel in USA Today over CEO’s en bloggen. En als Steve iets zegt dan snijdt dat meestal hout. Je ziet nu al dat er veel naar gelinkt wordt. Hij zegt dat je beter iemand kunt laten bloggen die authentiek is dan iemand die alleen maar een verkoopverhaal wil ophangen. Mensen kopen van mensen en niet van een naam (lees: bedrijf) en ook niet van managers. Zo stelt hij. Nee, we luisteren liever naar mensen uit de organisatie zelf die, soms diep in de organisatie verscholen, hun mening geven over allerlei zaken. Natuurlijk zien CEO’s, PR mensen en marketeers de toenemende invloed en kracht van weblogs als interactief marketingtool en willen dat in gaan zetten. Echter, vaak wordt vergeten dat weblogs open dienen te zijn, en vooral eerlijk en transparant. Ze worden geschreven vanuit een passie van een schrijver. En dat is iets anders dan een gelikt marketingverhaal of verdraaide feiten van de werkelijkheid. Het is juist die passie die lezers terug doet keren naar weblogs. De tone-of-voice is een persoonlijke stem, geen corporate stem. Steve roept dan ook op om die mensen te laten bloggen die die passie, eerlijkheid en authenticiteit hebben, Die dus geen rol spelen, maar puur zijn. Van die mensen kopen we graag. Omdat we dan niet bedonderd worden. Het inzetten van weblogs als reclamezuil of massage-apparaat voor meningsvorming is volstrekt uit den boze vind ik.  Een weblog is er niet voor om mensen te masseren, laat staan te veranderen. Dat kan trouwens helemaal niet. Mensen kunnen alleen zichzelf veranderen. Dus schrijven om de opinie te beinvloeden zal niet lukken. Daar prikken we door heen. Het ventileren van je mening is wel authentiek. Maar dat heeft dan ook een ander doel. Niet om de lezer te beinvloeden, maar om zelf als schrijver beinvloed te worden, feedback te krijgen. Zodat we bij kunnen sturen als we dat willen. Het praten met twee petten op gaat niet in een weblog. En Steve legt dat haarfijn uit.

Tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This