Select Page

Freedom of speech?

Ik sta  helemaal achter het principe van Freedom of Speech. Maar hoe zit het dan met reacties op een posting op je weblog die je niet aanstaan? Of die racistisch zijn of discrimenerend? Ik ben daar nog niet uit wat ik dan zou doen. Ga ik ze deleten? Of negeer ik ze? Het is natuurlijk zo dat je het niet hoeft te lezen. Zoiets als wegzappen van een slecht programma. Maar in een tijdperk van communicatieve zelfsturing zit niet voor niets het woord communicatie. Misschien moet je dus dan juist feedback geven aan de schrijver van dergelijke reacties, dat je niet gediend bent van zijn taalgebruik. Robert Scoble van Microsoft is er al wel uit.  Hij laat alles staan. Hij delete dus niks. Oeps! Die durft. Natuurlijk ga je geen reacties weghalen waar je het niet mee eens bent. Maar we halen toch ook spam weg, al dan niet automatisch? Als je de reacties leest naar aanleiding van zijn comment policy dan zie je dat het niet zo eenvoudig is. Voor– en tegenstanders dus. Maar als maker van deze weblog mag ik wel bepalen wat ik laat staan vind ik. Net zoals ik bepaal over welke onderwerpen ik schrijf. Moet er nog eens een nachtje over slapen…..

Tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This