Select Page

Bloggers in vertrouwen nemen?

Waarom zou je dat doen? En toch gebeurt het. Steeds vaker. Steve Rubel vraagt zich dat ook af en geeft voorbeelden. Anderen reageren er op. Interessante comments.  Ikzelf heb het ook al meegemaakt. Ik kreeg een scoop van de Mac2Go. Ik werd ingelicht over dit fenomeen en mocht het pas publiceren op het moment dat ik een seintje zou krijgen. Waarom doen bedrijven of mensen dat? Het heeft alles te maken met reputatie en vertrouwen. Als je in vertrouwen informatie krijgt en je gaat daar niet goed mee om dan word je openbaar aan de schandpaal genageld via andere weblogs of je via eigen reactiemogelijkheid op je blog. En dat beschadigdt jou als persoon. Bij ‘normale’ persberichten en dergelijke gaat het niet om een persoonlijke reputatie maar zit er altijd een bedrijf achter. Natuurlijk kun je dat bedrijf aanklagen of iets dergelijks maar dat is toch via het formele kanaal en is minder persoonlijk. Een blogger die de afspraak schendt wordt meer via het informele kanaal aangepakt lijkt me. Zelfs via zijn eigen kanaal en ten overstaan van zijn eigen lezers. Daarom zijn primeurs en dergelijke in goede handen bij bloggers.Of niet? En als we het dan mogen publiceren gaat het snel rond. Ik heb dat bij bovengenoemde scoop gemerkt. De posting werd zeer snel overgenomen en het aantal lezers van de bewuste posting was gigantisch. Steve Rubel vraagt zich af of er bedrijven bij zijn die een contract (exclusief) af sluiten met een blogger voor primeurs. Heeft iemand daar ervaring mee of een mening over?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This