Select Page

Zelfwaardering belangrijker dan eten?

Zelfwaardering door status wordt steeds belangrijker. Het blijkt zelfs dat als de basisbehoeftes niet ingevuld zijn mensen toch geld uitgeven aan statussymbolen waar emotionele waarden aan zitten. Zo blijken arem mensen in Mali dure digitale horloges te dragen die niet werken. Statusconsumptie leidt tot zelfwaardering en geluk en kan gezien worden als een standaardbehoefte. De normale economische theorie gaat ervan uit dat mensen die onder de armoede grens leven al hun geld uitgeven aan eten, onderdak, medicijnen en onderwijs. Uit onderzoek is gebleken dat dit dus niet zo is.
(bron: creativefacts)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This