Select Page

Weblogs doorprikken genadeloos elk bullshit-verhaal of halve-waarheden bevattend artikel.

Kijk dat is nog eens een uitspraak die staat. Jawel, en ik ben het hier grondig mee eens. Maarten lucht zijn hart naar aanleiding van het stoppen van Dominiek, een van de meest bekende Vlaamse bloggers. Eerst haalt hij Dominiek aan om de reden van zijn stoppen uit de doeken te doen (via Fuckhedz):

“Mijn toekomstvisie over de Belgische blogosfeer ? Als er niet snel iets verandert, zal het binnen een vijftal jaar helemaal naar de haaien zijn. Enerzijds door de “lagere school”-mentaliteit van een aantal spelers in het wereldje (u kent ze wel, die lagere scholiertjes die in elkaars oor staan te fluisteren op de speelplaats, om vervolgens naar allerlei andere te beginnen wijzen of er in kring te gaan rondstaan en te gaan uitdagen). Anderzijds ook door de “professionals” die hun wil, ideeën, marketingmachine en professionele nonsens op de blogwereld gaan loslaten. Bedrijven die weblogs gaan gebruiken om hun producten aan te prijzen, kranten die “in elk mogelijk segment” met weblogs gaan beginnen om toch maar de grootste te kunnen zijn, reclamemakers die weblogs uit de grond gaan stampen om de mensen met voorgekauwde, fraai verpakte en subjectieve informatie informatie om de oren te slaan.”

Daarna zegt Maarten zelf verstandige taal:

“In tegenstelling tot Dominiek zie ik het omgekeerde gebeuren: adverteerders, bedrijven, journalisten en marketingjongens gaan zich aan weblogs moeten aanpassen, en niet omgekeerd.  Weblogs doorprikken genadeloos elk bullshit-verhaal of halve-waarheden bevattend artikel.   Praatjes en blabla werken gewoon niet om webloggers te overtuigen.  Enkel door eerlijk en oprecht te zijn, en door iets bij te dragen aan de gemeenschap zullen ze respect kunnen winnen en geloofwaardig(er) worden.”

En dat staat als een huis! 

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Blogologie

    Marketing-praatjes vs. bloggers

    Een paar dagen geleden schreef ik hier nog

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This