Select Page

Weblogs doorprikken genadeloos elk bullshit-verhaal of halve-waarheden bevattend artikel.

Kijk dat is nog eens een uitspraak die staat. Jawel, en ik ben het hier grondig mee eens. Maarten lucht zijn hart naar aanleiding van het stoppen van Dominiek, een van de meest bekende Vlaamse bloggers. Eerst haalt hij Dominiek aan om de reden van zijn stoppen uit de doeken te doen (via Fuckhedz):

“Mijn toekomstvisie over de Belgische blogosfeer ? Als er niet snel iets verandert, zal het binnen een vijftal jaar helemaal naar de haaien zijn. Enerzijds door de “lagere school”-mentaliteit van een aantal spelers in het wereldje (u kent ze wel, die lagere scholiertjes die in elkaars oor staan te fluisteren op de speelplaats, om vervolgens naar allerlei andere te beginnen wijzen of er in kring te gaan rondstaan en te gaan uitdagen). Anderzijds ook door de “professionals” die hun wil, ideeën, marketingmachine en professionele nonsens op de blogwereld gaan loslaten. Bedrijven die weblogs gaan gebruiken om hun producten aan te prijzen, kranten die “in elk mogelijk segment” met weblogs gaan beginnen om toch maar de grootste te kunnen zijn, reclamemakers die weblogs uit de grond gaan stampen om de mensen met voorgekauwde, fraai verpakte en subjectieve informatie informatie om de oren te slaan.”

Daarna zegt Maarten zelf verstandige taal:

“In tegenstelling tot Dominiek zie ik het omgekeerde gebeuren: adverteerders, bedrijven, journalisten en marketingjongens gaan zich aan weblogs moeten aanpassen, en niet omgekeerd.  Weblogs doorprikken genadeloos elk bullshit-verhaal of halve-waarheden bevattend artikel.   Praatjes en blabla werken gewoon niet om webloggers te overtuigen.  Enkel door eerlijk en oprecht te zijn, en door iets bij te dragen aan de gemeenschap zullen ze respect kunnen winnen en geloofwaardig(er) worden.”

En dat staat als een huis! 

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Blogologie

    Marketing-praatjes vs. bloggers

    Een paar dagen geleden schreef ik hier nog

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This