Trends: Life caching; een update

Life caching is zo’n trend die ik interessant vind om te volgen. Trendwatching.com doet er regelmatig onderzoek naar en heeft deze term geintroduceerd. Tijd voor een update.

We verzamelen tegenwoordig alles digitaal: foto’s, artikelen, dagboeken, kennis. En dat willen we dan ook nog verspreiden, aan anderen laten zien en opslaan. Kortom: we leggen alles vast. Waarom? Waarchijnlijk omdat het nu gewoon simpel eindelijk eens kan. Maar ook omdat we ons verhaal zoeken, onze identiteit, omdat we ons steeds meer onderdeel voelen van een groter geheel: connecting & sharing. Het zal dan ook niet verwonderlijk zijn dat er allerlei toepassingen ontstaan die met deze trend te maken heeft.


Een belangrijk buzzwoord tegenwoordig is vanwege deze trend: opslag. We willen al die foto’s en die gesprekken opslaan. Samsung heeft een camera met een hard disk van 3 gigabyte (!). IBM werkt aan Magnetic Random Access Memory. Het idee daarachter is dat er binnen nu en enkele jaren 400x meer opgeslagen kan worden in MRAM dan in een vergelijkbare capaciteit nu. En wat denk je van een 80 gigabyte harddisk in een iPOD (Q3 2005) of de kleinste USB stick met 80 gigabyte. Of  van de family file server van Iomega onder de 500 euro, met 160 gigabyte aan hard disk capaciteit en een automatische back up van bestanden naar dat device. Dit is nog maar het begin. Yahoo!, Gmail en Lycos steken elkaar de loef af met gratis opslagruimte.
Dit alles zal leiden tot een keus aan gratis opslagruimte, die voldoet aan jouw wensen, omdat je altijd on-line bij je bestanden, emails etc. wil kunnen. En als je dat niet wil is altijd nog de USB personal fileserver, ter grootte van een gsm waarop je je eigen applicaties hebt en die de pc waarop je de stick aansluit laat functioneren als domme terminal. En laatst hoorde ik nog iemand verzuchtten wat hij toch moest doen als zijn gsm uit zou vallen. Zijn complete adresboek met telefoonnummers zou hij dan kwijt zijn. Ook dit opslaan van dergelijke gegevens hoort bij life caching. Het beschreven probleem van de een is natuurlijk weer een product voor een ander. Zo is er nu de mogelijkheid om dergelijke gegevens van je gsm te laten back-uppen: een MobileWIZZ device. Ontwikkelingen op het gebied van weblogging, wiki’s en videoblogging en dergelijke horen ook bij deze trend.  En toepassingen zoals Flickr, Picassa, TypePad en Lifeblog zijn  enkele aansprekende voorbeelden. (bron)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This