Select Page

The Educational Potential of Weblogs

Op Communigations staat een verwijzing naar een prima artikel over de potentie van weblogs als tool voor educatie van de hand van Elmine Wijnia op de site van eLearningeuropa.

Enkele conclusies:

– The weblog, or blog, is a webpage on which the author publishes pieces with the intention to start conversation.
– One of the big advantages of blogs is that students can see what their peers do and thus learn from eachother.
– Next to that, the interaction between students and between students and teacher is not limited to the face-to-face time that has been scheduled
– In the subjective perspective, or personal sphere, self-expression is important.
– In the objective perspective knowledge sharing is the central issue.
– In the intersubjective perspective, weblogs serve as a platform for societal debate.
– When more people start blogging, according to the formal world perspectives of Habermas, it is a logical consequence that networks will form, sometimes globally, around interests and topics.
– The blogosphere does not operate in a vacuum communicatively speaking. Other channels for communication will be used beside the blog, such as e-mail, VoIP (internet telephony) and chat.
– If for teenagers the screen is their umbilical cord to the world, why is there so little being taught through the screen in schools?

Als je het artikel zo leest dan past dit perfect in de tijd van communicatieve zelfsturing en emotion economy. En gisteren werd door Frank Janssen en Maarten Sikkema op de bijeenkomst van Kenniscirkel ook gesproken over weblogs als conversatie en het gebruik van diverse middelen om dit mogelijk te maken.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Patrick Klaassen

    Bij de Universiteit Leiden zijn we van mening dat Weblogs inderdaad een belangrijke toegevoegde waarde kunnen hebben binnen een academische omgeving.
    We zijn rondom het thema weblogs zojuist een Pilot gestart, waarbij we het voor medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden mogelijk maken een weblog te beginnen.
    Zie voor meer informatie: http://weblog.leidenuniv.nl/

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This