Select Page

Technorati doet toch wel vreemd

Technorati2

 

Ik merk toch wel vreemde dingen bij Technorati. Trouwe lezers hebben gezien dat ik aan het experimenteren ben met tags onder een posting. Dit om naast de categorieën die ik al toewijs, sommige postings nog anders vast te leggen en vindbaar te maken. Ik zet daarvoor onder een posting een verwijzing naar Technorati. Deze regel die door Technorati zelf wordt aanbevolen, zorgt er voor dat die bewuste posting vindbaar wordt bij Technorati onder die tag. Ik merkte dat dat bij sommige wel vrijwel direct gebeurt: folksonomy, of experience marketing. Terwijl het bij anderen na dagen nog niet is gebeurd: Tulip en ego. Vreemd.
Ik las vanmorgen trouwens nog een stukje in The Blog Herald, die ook problemen constateert. Ik heb in ieder geval even een mailtje gestuurd naar de supportafdeling. Eens kijken of het helpt.

Tag:

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

6 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans, ik heb de zelfde ervaring. Mijn conclusie is dus dat Technorati selectief te werk gaat.
  Het zou dus gepast zijn als ze bekend maakten waar tags aan moeten voldoen willen ze netjes behandeld worden.

  Antwoord
 2. Gerard

  Nee hoor, Technorati is niet selectief. Ze hebben alleen een voor mij wat onverklaarbare voorkeur voor Atom-feeds. Nu ik naast de RSS-feed ook een Atom-feed meestuur, worden mijn tags allemaal en ontzettend snel door Technorati opgepikt.

  Antwoord
 3. Hans

  @gerard, hoe doe je dat dan, die atom-feed meesturen?

  Antwoord
 4. Gerard

  Eh, tsja als je nu ExpressionEngine als weblogtool had zou ik het je zo kunnen vertellen. Voor Typepad weet ik het zo niet. Een alternatieve mogelijkheid is FeedBurner (http://www.feedburner.com). Je kunt daar een rss-feed automatisch laten omzetten naar een ander formaat, ook atom. Of daarna je Technorati-tags nog intact blijven, dat is wel de vraag, maar je kunt het allicht proberen.

  Antwoord
 5. Hans

  Blijf het toch vreemd vinden dat het willekeurig mis gaat. Bij de ene tag gaat het goed en bij de ander gaat het fout…..In TypePad staat overigens ook ATOM ingesteld naast RSS, kijk maar eens naar de bron, dus….

  Antwoord
 6. Gerard

  Ik heb eens naar je rss en atom-feed gekeken, en zo te zien is de reden waarom je tags selectief werken een gevolg van het feit dat je een samenvatting, en dus niet de volledige tekst, van een posting meestuurt. Omdat je zo’n tag pas ergens onderin de tekst plaatst, wordt deze niet richting Technorati gestuurd.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This