Select Page

Nog veel meer weblogs in de klas!!

Katenmuis  

Update zaterdag 2 april: In al mijn enthousiasme vergat ik te melden dat ik via Margreet van den Berg die een reactie plaatste op mijn eerdere bericht op het spoor gezet werd van dit overzicht. Wel zo netjes om haar te melden natuurlijk!
Gisteren berichtte ik van een klas in België die een weblog heeft. Maar weet je. D’r zijn er nog veel meer! Op de site Computers in de Klas staat een hele lijst, een handleiding (doc) hoe je ze moet maken, een weblog computers in de klas. En wat ik ook zie is dat die weblogs van die scholen hartstikke leuk zijn. Dat is heel andere koek dan dat geleuter over die hogescholen die dan wel of niet een (nep)weblog hebben. En waar dan weer niet op gereageerd kan worden of een weblog die verboden wordt op school. Mensen bekijk dit lijstje hieronder eens! Juweeltjes. Met leuke foto’s, links, RSS feeds, tellers, webradio, humor, bewegende animaties, en…, en,… nog veel meer. Daar kunnen we nog wat van leren. Ik ga ze allemaal een reactie sturen. En dat plaatje van hiernaast is van de wilgen groep 8. Staan ook in het lijstje. Jongens, meiden en leraren en leraressen: zet hem op!

Nederland:

België:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

7 Comments

 1. R-win.com [weblog] drwxr--r--

  Hogescholen krijgen weblogs

  De Fontys Hogescholen staan op het punt een aantal weblogs te lanceren, meer in het bijzonder de Mediatheek-afdeling. Gerard Bierens is bij de opzet betrokken en schrijft: “(…) Het is tot nu toe de meest complexe weblog die ik gebouwd heb. Eerst maar…

  Antwoord
 2. Harry Rood

  Goh wat een enthousiaste reactie zeg. Dat maakt nog meer zin om er mee door te gaan en er wat mooois van te maken. De kinderen uit mijn klas zijn ook enorm enthousiast over de weblogs, zelfs na schooltijd wordt er van alles geplaatst.
  Onderwijs ten top dacht ik zo, vele aspecten komen aan bod:
  – taal,
  – samenwerken,
  – omgang met elkaar,
  – computergebruik,
  – creativiteit
  – taaluiting (gevoelens onder woorden brengen)
  – spelling
  – internetgebruik
  – eenvoudige HTML
  -creativiteit in de vorm van vormgeving lay out, oa kleur, indeling en plaatjes
  – uitleg aan elkaar
  – leren positief op elkaar te reageren (socialisatie)
  – gebruik van taalvormen bv poëzie
  – logisch denken ) raadsels, puzzels)
  -leren omgaan met kalender en agenda
  Welk vak biedt dat nou allemaal tegelijk??
  Eens kijken hoe lang dit interessant blijft!!

  Antwoord
 3. ellen kuipers

  ik ben leraar en wil webloggen ,ook met m,n klas,
  maar ben nog heel aan het begin.
  Wil graag tips om niet direct al in het grote weblogbos te verdwalen .
  Al vast dank

  Antwoord
 4. Hans

  Hi Ellen, wellicht handig contact op te nemen met Harry Rood (zie bij de reacties). Hij is heel actief met zijn klas aan het bloggen en heeft er ook een prijs voor gekregen.

  Antwoord
 5. Kennisinstituut voor Innovatief Onderwijs en Onderzoek

  Veel weblogs in de klas

  Via het weblog van Hans Mestrum vond ik een overzicht van weblog-experimenten in de klas. Eén van de genoemde weblogs is Sneeuwklokjes van groep 8 van de St. Jozefschool in Blokker (vandaar de afbeelding) In de commentaren geeft leraar…

  Antwoord
 6. Kennisinstituut voor Innovatief Onderwijs en Onderzoek

  Veel weblogs in de klas

  Via het weblog van Hans Mestrum vond ik een overzicht van weblog-experimenten in de klas. Eén van de genoemde weblogs is Sneeuwklokjes van groep 8 van de St. Jozefschool in Blokker (vandaar de afbeelding) In de commentaren geeft leraar…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This