Select Page

Nederland vindt internet steeds onveiliger

Beveiliging internetXS4ALL heeft door onderzoekscentrum Millward Brown een onderzoek (pdf) laten houden over wat we vinden van de veiligheid van internet. Daaruit blijkt dat Nederlanders zich steeds meer zorgen maken over die veiligheid. Vooral virussen en hackers worden genoemd als vervelende zaken.

Driekwart van de Nederlandse bevolking is van mening dat de internetveiligheid het afgelopen jaar is afgenomen en we rekenen erop dat de internetprovider voor afdoende beveiligingsmaatregelen zorgt om de problemen beheersbaar te maken.

Veel mensen zijn zich best bewust van de gevaren die surfen tegenwoordig met zich meebrengt, want de populariteit van beveiligingssoftware is groot. 97 procent van alle internetters in Nederland heeft op zijn minst een maatregel genomen om de computer te beschermen tegen spam, virussen en hackers, zoals het installeren van virussoftware.

Volgens XS4ALL wordt de kracht van dergelijk beveiligingsprogramma’s echter overschat. Gezinnen met kinderen kamoen relatief vaak met virussen doordat zij intensief chatten en bestanden downloaden. (bron)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This