Select Page

Microsoft’s Bill Gates: High Schools zijn obsolete!

Bill gatesBill Gates noemt de High Schools obsolete! Wow. Ik las dat zojuist in de nieuwsbrief van the Masie Center. Een gedurfde uitspraak. De speech die hij heeft gehouden mag gerust opzienbarend genoemd worden. Hier wat Elliot Masie er over schrijft:

“Bill Gates says High Schools sre "Obsolete": Bill Gates, the Chairman of Microsoft recently gave an incredibly powerful speech about the shortcomings and challenges of United States high schools.

Here are a few of his key points and worries:

– By obsolete, I don’t just mean that our high schools are broken, flawed and under-funded – though a case could be made for everyone of those points. By obsolete, I mean that our high schools – even when they are working as designed – cannot teach our kids what they need to know today.
– Training the workforce of tomorrow with the high schools of today is like trying to teach kids about today’s computers on a 50 year old mainframe.
– Only 1/3 of our students graduate from high school ready for college, work and citizenship.
– Gates suggests 3 new "R"’s for redesigned high schools: Rigor, Relevance and Relationships (with mentoring adults).
– Gates is urging, and backing these perspectives with grants from his foundation of $1 Billion, focusing on smaller schools, different forms of measurement and greater commitment to getting ALL students across thefinish line in terms of readiness for college, work and citizenship.”

De speech is ook in zijn geheel te lezen. En dit is de video van zijn toespraak (in Internet Explorer bekijken).

Tag:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This