Select Page

Merken om zeep helpen?

Igor Beuker heeft een prima column geschreven over hoe je een merk om zeep kunt helpen en hoe je het kunt revitaliseren . Je vindt het terug op Dutchcowboy en in Checkit. Hij vraagt zich daarbij mijns inziens terecht af waarom je de waarde van een merk of merken niet terug ziet in de balanse. Het merk is een belangrijk asset, er gaat veel tijd en geld in om iets met dat merk te doen. Wat is dan dat iets? En hoeveel heeft dat gekost en nog belangrijker wat heeft het opgeleverd aan verbetering van het imago, klantenloyaliteit, merk bekendheid, merkattitude en goodwill. Er wordt volgens Igor maar lieft 4.5 miljard in Nederland uitgegeven aanons merk, de marketing, reclame en communicatie! Vreemd dat we dit niet verantwoord  zien in een jaarrekening anders dan omzet en verlies…..
Igor noemt de ranglijst van merken. Voor de liefhebbers kun je dat daar terug vinden. Hij behandelt ook de manieren om een merk om zeep te helpen en te revitaliseren. Dit zijn geen feiten, maar de mening van Igor Beuker. Ik som ze even op:

DON’TS:
–  Niet meten.
–  Niet inspelen op het veranderende mediaconsumptiegedrag van uw doelgroep.
–  Altijd maar het meest creatieve jongetje uit de klas willen zijn
–  Altijd maar vernieuwde en verbeterde formules maken een merk voor de consument op den duur volstrekt ongeloofwaardig.
– Altijd en alleen maar schreeuwen via advertenties of reclame
– Een exclusief merk volledig uitmelken.
– Torenhoge beloftes doen Analyseer consumenten trend

DO’S:
– Luister!
– Meet!
– Kies voor een bureau dat daadwerkelijk denkt en handelt vanuit uw doelstellingen
– Onderzoek het mediaconsumptiegedrag
– Kijk eens naar de kansen van viral marketing
– Creëer nieuwe merkambassadeurs

Zo weer werk aan de winkel.

Tag: , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This