Select Page

Livelog Experience: Les Blogs de middag

14:00 uur Na de lunch met hapjes gaan we weer verder. Ik zag dat er een posting dubbel op mijn weblog staat. Ik laat dat maar even zo. Hoort een beetje bij de hectiek van wat hier plaats vindt. Er wordt geblogged op de wc, op de trap, op de grond. Veel ruis, veel toetsaanslagen, veel vipe and hype. Zojuist ook nog een video-opname met frank-ly gedaan. Frank geef via zijn videlog weer een heel andere kijk op dit evenement.
Ik probeer vanmiddag deze posting regelmatig te updaten. Dus geen aparte postings. Eens kijken hoe dat gaat.
Journalisten en blogger daar gaat het nu over. Het is een semantische discussie vindt men. Ze willen allebei hetzelfde: de waarheid vertellen. Ook al is een blog minder gefilterd en is het persoonlijker en laagdrempelig.
14:30 uur “This is the revenge of the amateurs”. Mooi gezegde. Goede journalisten gebruiken weblogs als onderdeel van hun netwerk.Maar moeten we (de traditionele media) bloggers gaan betalen. Ondertussen schieten de grappen over hoeveel over het chatscherm van het panel en lijkt het erop dat het chatchannel het overneemt qua aandacht. Apart wat hier gebeurt.
Enkele foto’s van mij staan inmiddels ook on-line. Er zullen er wel meer bij komen, aangezien ik er zojuist meer heb geuploaded. Maar het is erg druk bij Flickr denk ik. Ik zie ze al wel als ik ingelogd ben in dus komt wel goed. De snelheid van het netwerk zakt weer in dus het zal me niet verbazen als we weer offline gaan. Ondertussen plugt de buurman die in het gangpad zit nog een extra powekabel in een kabelhaspel.
14:55 uur De discussie tussen de reguliere pers en de blogger verloopt ondertussen in een goede sfeer. Geintjes over en weer. Maar voor wie zou je als weblogger willen werken, als onafhankelijke blogger voor jezelf of voor de company waar je voor werkt of met dezelfde faciliteiten voor een krant of ander soort media? Lastige discussie. Het chatchannel is meer voor onafhankelijkheid niet voor afhankelijkheid van bladen en journalisten. Het kunnen geven van comments en dergelijke wordt ook als zeer krachtig ervaren in vergelijking met journalisten. Bloggers zijn individueel, spreken met persoonlijke noot en connecten zeer snel. Dat kunnen journalisten niet.
De discussie gaat nu over wie de grootste weblog heeft of wordt. Niet echt interessant. Er vliegt vanalles over tafel. Een vragensteller uit het publiek stelt een vraag over The Long Tail, waarbij je traditionele media het eerste gedeelte van the long tail zijn, en de blogs de long tail.

Tags:,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This