Select Page

Frans Nauta en Big Brother

Frans Nauta is voorzitter van de Stichting Kennisland en lid van het Innovatieplatform. Hem zit iets niet lekker en daar komt hij open en eerlijk voor uit op zijn weblog. Het gaat om het toezicht op internet. Een spotje geeft de opmaat. Hij noemt het het Big Brother effect. Vandaar ook de titel van zijn posting. Hij noemt de bewaarplicht van internet providers als voorbeeld. Enkele links naar een website en t.v. programma’s ondersteunen zijn zorg. Nee, het zit Frans niet lekker.
Maar anderzijds zou je kunnen zeggen dat internet nu pas structuur begint te krijgen. Deze ontwikkeling slaat natuurlijk in het begin door. Dat is wat Frans merkt. Vrijheid op internet wordt dan aan banden gelegd. Arnold Cornelis zou dit het systeem van sociale regelgeving noemen. Maar die heeft het daarna ook over communicatie zelfsturing als nieu tijdperk. En dit zal internet en haar toepassingen ook zeker gaan veranderen. Want zeg nu zelf, wie wil er een pizza kopen bij zo’n tent als in het spotje hierboven. Frans: je oproep is terecht en past in de feedback die nodig is om bij te sturen. Zo leren we bij. Daarom besteed ik er hier ook aandacht aan. Omdat ik het eens ben met Frans maar tegelijkertijd ook denk dat het systeem verandert, nee het systeem wordt losgelaten: dus zelfsturing en communicatie. Maar dan echt. Niet door allerlei regels en wetten, maar omdat we ‘ont-wikkeld’ zijn. En dat duurt ‘even’ voordat we dat kennen en  kunnen. In de tussentijd moeten we vooral aandacht besteden aan onze zorgen hierover en er over communiceren.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This