Select Page

Experience: livelog van Imagineering Congres in Breda (slot)

16:25 uur Zo de hotspot werkte naar behoren. Eindelijk. Nu weer naar het congres. Diane Nijs legt ons uit dat we nu van de diensteneconomie terecht zijn gekomen in de experience economy. Andere termen er voor zijn: emotion economy, creative economy, sense economy of attention economy. Veel nieuwe marketing doet zijn entree: viral marketing, guerilla marketing etc. Maar is dit wel het juiste antwoord? Kan het niet zo zijn dat we een antwoord moeten zoeken buiten de normale marketing? Individuen roepen nu: help me, inspireer me met je waarden. Niet verkoop me, gooi marketing en reclame over me heen.We willen waarden, betekenis, zingeving: committed loyalty. We willen ambassadeurs van het merk worden. Maar hoe bereiken we dat? Mensen willen zullen niet meedoen om zich te conformeren maar om individueler te worden. Een paradox! We willen zelf-expressie maar ook ergens bij horen. Communicatieve zelfsturing dus. Onze focus moet uitgaan naar het immateriele, het culturele. Dan creeeren we goodwill, ambassadeurs, verdienen we geld en besparen we kosten. Dit kan via Imagineering. Het proces van Imagineering bestaat uit 5 stappen:
1. creeer een inspirerend experience concept
2. maak een verhaal (the story) en zorg voor de heartbeat (intern)
3. zorg voor mogelijkheden tot interactie, co-creatie en interactiviteit (extern)
4. zorg voor een regelmatige heartbeat (herhaling, uitbreiding: rhythm/beat)
5. ken je netwerk met dezelfde waarden (federate)
Diana gaat verder in op haar Experiential Concept (het ABCDE model). Dit staat uitgebreid beschreven in haar boek Imagineering.
Belangrijk te beseffen is dat het gaat om mensen die van mensen kopen. Die mensen zijn het merk. Het verhaal, de conversations ondersteunen je merk.
Het verschil tussen experience marketing en imagineering is dat experience marketing uitgaat van instrumenten van de standaard enterprise logica voor ‘mass production for mass consumption’, terwijl imagineering niet uitgaat van de instrumenten maar van de behoeftes tot zelfexpressie, het ergens bijhoren en het er toe doen. We moeten dat model zelf samen bouwen. En het is geen standaard kunstje of methode. Het boek Imagineering van Diane Nijs beveel ik van harte aan. Een bijzondere dag. Nog even dit posten en dan is het tijd voor een zonnig terrasje
Ik zal morgen de postings nog eens na lopen en voor zover mogelijk voorzien van links en wellicht hier en daar wat aanpassen. Ook zullen dan de foto’s on-line komen. Kortom: hou deze postings in de gaten

Tags: beleveniseconomie, , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This