Experience: livelog van Imagineering Congres in Breda (4)

13:15 uur Zo mijn klimpartij naar de studentenkamer zit er weer op. Leuk om te zien dat er al gereageerd is op mijn livelog toen ik terug kwam. Lekkere broodjes, mooi weer, een prachtige verlichte knikkerbaan, geanimeerde deelnemers in een bijzondere omgeving. Echt een belevenis. De foto’s die ik gemaakt heb zal ik strak ook on-line zetten in Flickr. Ik geef de url nog wel door. Na de lunch komt Karim Rashid (designer). Zijn stelling: “Design makes the difference in the digital age”. Ik ben zeer benieuwd.  Zijn motto is: “I want to change the world”. Ik heb hem al rond zien lopen en ik moet zeggen, hij is al een inspirerende persoon qua uitstraling en ‘aankleding’. Zijn meubelstukken staan door de kerk verspreid. Een bijzondere combinatie van modern en oud. Hopelijk zijn die foto’s ook gelukt. Ik haal hier enkele uitspraken van hem aan:
“Design is the principle reason for emotional attachment or detachment.” Via design weten we of iets authentiek is of niet. Interactive design helpt ons om de business te ontwikkelen onder andere doordat we customer-committed loyalty creeren. Het kan de user experience optimaliseren en kan brandloyalty creeren. We ‘weten’ bij materiele zaken vaak spontaan of iets echt is of niet en of het ‘iets’ toevoegt. Die emotionele connectie is op zich al een experience. Het is op basis van gevoelens en waarden. Imagineering dus. Rashid voelt de zeitgeist perfect aan en is dus een soort interface of katalysator door middel van design. Hij geeft zichzelf via zijn design bloot. Kan het nog authentieker? Hij is de ‘manager of the heartbeat.’ Maar we kunnen dat allemaal zijn volgens hem. Als we maar authentiek zijn en met de juiste bedoelingen handelen, zaken doen. Vaak voldoet marketing en verkoop hier niet aan. En toch weten we van nature hoe het zit. Zoals we aanvoelen dat hout iets positievers uitstraalt dan steen. Chip Conley en Rashid hebben eigenlijk veel gemeen. De presentatie was bijzonder. Zijn sheets bestonden uit foto’s van zijn werk. Zijn verhaal liet hij inspireren door die beelden. En het was geen verhaal bij de plaatjes, maar een prachtig geheel. Eigenlijk ook design.
14:15 uur Jo van Engelen van de ANWB gaat het hebben over Innovation for committed loyalty. Zijn stelling is” “Valu-driven innovation is the mantra for ANWB in the 21st century.” ANWB wil klanten inspireren op basis van het thema: vertrouwen. Ze willen interactie, het raken van die klant en involvement. Daarvoor hebben ze diverse acties waarbij de leden (leden? Geen klanten? Dat is op zich al bijzonder) zelf deel kunnen nemen in het ontwikkelen van nieuwe produkten en diensten en het formuleren van meningen over sociale issues. Dat is Imagineering. Involvement van mensen op basis van hun waarden bij ontwikkelingen die hen aangaan, niet omdat ze iets moeten kopen. Het gaat hier over waarden. Waarden van de leden, waarden van de organisatie ANWB, waarden van de samenleving. Doordat ANWB werkt met die waarden is het lid zijn van de ANWB l bijna net zo’n een vanzelfsprekendheid bij de Nederlanders als een fiets. Knap!
Zo nu maar weer eens een tochtje naar de studentenkamer om jullie deelgenoot te maken van dit congres door middel van deze livelog. De laatste posting zal ik straks doen na afloop. Ik schat rond 18:00 uur. Tot straks!

Tags: beleveniseconomie, , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

 1. Tom van Brunschot

  Dag Hans,
  zoals Daan al zei.. enorm bedankt voor je live verslag van IC2005. Zelf heb ik grote delen van presentaties moeten missen dus je liveblog is een uitkomst.
  Karim Rashid was met zijn hele voorkomen inderdaad een inspirerend persoon. Ook hem moest ik gedeeltelijk missen, maar gelukkig had ik de kans hem even persoonlijk te ontmoeten tijdens een interview door FZ. Voor de eventuele nieuwe Karim Rashid fans vast ook leuk om te lezen:
  http://vedm.net/edm/viewer.jsp?m=vtE2&s=KvB0W
  http://www.zibb.nl/horeca/dossier.asp?portal=2&sctr=14&dossier=1465&hoofdstuk=1&sortering=False&artikel=942593
  Groeten,
  Tom

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This