Wordt onze communicatie vrouwelijker?

Een interessante posting van Dutchcowboys over de vervrouwelijking van communicatie. Stephan Fellinger besteedt aandacht aan een rapport: See you online! (pdf).

Het rapport gaat over hoe Amerikaanse studenten Instant Messaging gebruiken in hun dagelijks leven en gaat specifiek in om het verschil in gebruik tussen mannen en vrouwen. Een interessante insteek omdat vrouwen en mannen duidelijk verschillen in communiceren.

Zijn conclusie is:

Ja, voor mij is het duidelijk, in de 21e eeuw komen de vrouwen aan de macht en kunnen alleen de mensen met vrouwelijke communicatie-eigenschappen overleven in onze maatschappij.

Ik ben het helemaal met hem eens. In een aantal postings heb ik hier al vaker aandacht aan besteedt.


Nog zo’n mooie uitspraak van Stephan, waar ik helemaal achter sta:

Een andere vervrouwelijking, is het kwetsbaarder opstellen, wat je nu steeds vaker ziet bij bedrijven en merken. Je kwetsbaar opstellen heeft alles met interactiviteit te maken. De dialoog kan namelijk erg confronterend zijn! Je durven kwetsbaar op te stellen is iets dat meer bij vrouwen hoort, dan bij mannen, maar wat wel steeds vaker gewaardeerd wordt in onze maatschappij. Al is de Metro-man allang weer uit, er komen wel steeds meer Metro-merken (bedrijven lopen wel vaker ver achter de ontwikkelingen in de maatschappij aan). Ook dit is dus een bevestiging van mijn theorie dat we qua commnunicatie meer vervrouwelijken.

Heeft iemand nog meer voorbeelden van dit fenomeen?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This