Select Page

Weblog en on-line community

Online_communityIs een weblog te vergelijken met een on-line community? Volgens Lode Broekman van Blinkz! wel. Hij heeft een artikel (pdf) hierover en een discussie op brandshift eens op de korrel genomen en vergelijkt zowel on-line communities als een weblog op:
– Doel
– Identiteit
– Reputatie
– Gedrag
– Communicatie onderling
– Segmentatie
– Synergetische omgeving
– Grenzen
– Verrtouwen
– Uitwisselin
– Expressie
– Historie
Hij komt tot de volgende conclusie:


“Een weblog verschilt van een online community in;
* toeganglijkheid: beter dan een online community
* initiatie van informatie: dit ligt bij de weblogbeheerder i.p.v. bij de lezer
* waardecreatie: voornamelijk door de weblogbeheerder
* de relatie met de lezer: deze is veel ‘vluchtiger’ vergeleken met een community-lid.”

Ik heb mijn mening gegeven op deze conclusie op de weblog van Blinkz!:
– waardecreatie: ligt ook in het opbouwen van een relatie tussen lezer en schrijver. Je deelt je mening als schrijver met de tijd van de lezer. Er ontstaat een (virtuele?) band. Lezers komen dan vaker terug. Zeker ook door de mogelijkheid van reacties. De vluchtigheid wordt bepaalt door de lezer en natuurlijk door de kwaliteit/intimiteit van de blog.
– historie: door meerdere auteurs te vragen te bloggen is er dus geen eenzame weblogbeheerder meer (marketingfacts, dutchcowboys).

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Lode Broekman

    Hoi Hans,
    Dank voor het plaatsen, heb mijn reactie op jouw reactie bij het originele bericht gezet.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This