Weblog de Volkskrant: Internet en democratie delen dezelfde waarden

SummitHet weblog van de Volkskrant meldde afgelopen vrijdag:
“Internet is een fundament van democratie in de 21ste eeuw, omdat de kernwaarden van internet en democratie zo nauw verbonden zijn.”
In de posting gaan ze in op de conferentie in Madrid over democratie, terrorisme en mensenrechten die gehouden werd.
Op de weblog van Dan Gillmor staat een uitgebreide samenvatting van het standpunt. Hieronder de hoofdpunten met betrekking tot de titel van deze posting:
“Strengthening the Open Internet for a Safer World
March 11, 2005

I. The Internet is a foundation of democratic society in the 21st century, because the core values of the Internet and democracy are so closely aligned.
1. The Internet is fundamentally about openness, participation, and freedom of expression for all — increasing the diversity and reach of information and ideas.
2. The Internet allows people to communicate and collaborate across borders and belief systems.
3. The Internet unites families and cultures in diaspora; it connects people, helping them to form civil societies.
4. The Internet can foster economic development by connecting people to information and markets.
5. The Internet introduces new ideas and views to those who may be isolated and prone to political violence.
6. The Internet is neither above nor below the law. The same legal principles that apply in the physical world also apply to human activities conducted over the Internet.”

Meer informatie vind je op de site van de conferentie van Madrid.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This