Select Page

Walt Disney: Emotion Equity

Michael Mendenhall, executive VP-global marketing voor Walt Disney Parks and Resorts heeft een essay geschreven wat helaas niet on-line staat. Ik heb wel enkele stukken gevonden.IN de betreffende posting kwam ik enkele interessante uitspraken tegen:
“Emotional Equity is still Disney’s key asset”
“Disney is first and foremost a story-telling organization. It makes no difference what the marketing vehicle is or how great the “creative” might be if it doesn’t tell a compelling story that connects emotionally with the audience.”
“In 2005 Disney has an opportunity to remind people of their bond with the Disney Theme Park experience through its global “Happiest Celebration on Earth.”
In dit laatste citaat staat het woord bond. Dit woord hoorde ik afgelopen week ook op het congres van Synergy dat over Experience Economy ging. Daar hield Jan Sinnema van ING Private Banking een goede en onderhoudende presentatie over brand experience. Hij zei daar dat het niet gaat om branding maar om bonding. Dus niet alleen maar marketing en reclame e.d. maar het creëren van een band met de klant door het organiseren van relevante ‘ontmoetingen‘ (.pdf). Dat past natuurlijk perfect bij de Experience Economy.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This