Select Page

Walt Disney: Emotion Equity

Michael Mendenhall, executive VP-global marketing voor Walt Disney Parks and Resorts heeft een essay geschreven wat helaas niet on-line staat. Ik heb wel enkele stukken gevonden.IN de betreffende posting kwam ik enkele interessante uitspraken tegen:
“Emotional Equity is still Disney’s key asset”
“Disney is first and foremost a story-telling organization. It makes no difference what the marketing vehicle is or how great the “creative” might be if it doesn’t tell a compelling story that connects emotionally with the audience.”
“In 2005 Disney has an opportunity to remind people of their bond with the Disney Theme Park experience through its global “Happiest Celebration on Earth.”
In dit laatste citaat staat het woord bond. Dit woord hoorde ik afgelopen week ook op het congres van Synergy dat over Experience Economy ging. Daar hield Jan Sinnema van ING Private Banking een goede en onderhoudende presentatie over brand experience. Hij zei daar dat het niet gaat om branding maar om bonding. Dus niet alleen maar marketing en reclame e.d. maar het creëren van een band met de klant door het organiseren van relevante ‘ontmoetingen‘ (.pdf). Dat past natuurlijk perfect bij de Experience Economy.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This