Select Page

Tulip Computers en mijn weblog

TulipVeel lezers zullen wel weten dat ik bij Tulip Computers werk als strategic business developer/trendwatcher via het profiel dat ik op deze weblog heb staan. Dat is ook geen geheim, maar tot nu toe heb ik de weblog op persoonlijke titel in de lucht gebracht en gehouden. Eerst als tool om mijn gedachten te ordenen en de flow vast te leggen in mijn persoonlijke groei, later als een soort archief voor interessante zaken die ik tegen kwam en zo met anderen wilde delen (bijvoorbeeld collega’s binnen Tulip). Ik vond het ook handig om ‘zichtbaar’ te zijn voor de organisatie in waar ik mee bezig was. Zeker voor iemand die vaker extern bezig is dan intern geeft dat (in ieder geval voor mezelf) houvast. Het webloggen werd op de achtergrond ondersteunt door het management van Tulip Computers, zonder al te lang bij stil te staan. Gisteren vond ik het nodig om met de CEO van Tulip Computers te overleggen hoe we verder zouden gaan met deze weblog. Ik gebruik nl. sinds begin januari steeds meer tijd ‘van de baas’ om te webloggen en ben er sindsdien pro-actief mee aan de slag gegaan, omdat ik vind dat in een tijd van connecting & sharing de weblog een mooie tool is om dit te doen. Het was goed te horen dat de directie van Tulip mijn activiteiten aandachtig volgde via de bloglet nieuwsbrief. Hij vindt het Tulip’s bijdrage aan de kenniseconomie en het maatschappelijk bezig zijn en ondersteunt mijn activiteiten op het gebied van webloggen van harte.  Uit dit soort nieuwe initiatieven zullen immers nieuwe businessmodellen en activiteiten ontstaan. Deze ondersteuning zullen we niet overdreven van de daken gaan schreeuwen. We blijven onafhankelijkheid belangrijk vinden. Het moet immers geen reclamesite worden of platform om Tulip te promoten. Lezers zullen dus weinig merken van de ‘officiële’ support van Tulip voor mijn weblog. Wel zullen er in de toekomst op de sites van de diverse dochterondernemingen van Tulip en de Tulipsite zelf, links komen naar mijn weblog als een soort venster op de wereld. We vinden ook niet dat we geschiedenis schrijven zoals Frankwatching dat destijds (terecht) vond toen Sun zijn weblogs op nam op zijn corporate site. Maar het kriebelt natuurlijk wel bij mij, om in de toekomst meer leuke dingen te doen met weblogs binnen en buiten Tulip. Ik heb daarover wel ideeën, maar daarvoor is het nu nog te vroeg om die te melden. Wellicht dat ik nog wel ergens een button maak met: ‘powered by Tulip’ of iets dergelijks. Het is immers niet niks als een werkgever dergelijke activiteiten toejuicht!
Volgens mij hoort Tulip Computers nu tot een select gezelschap van bedrijven die de weblog supporten.  En natuurlijk weten bedrijven en instellingen die van mijn diensten gebruik willen maken me wel te vinden. Maar dat was al zo!

Update 24 november 2006: er zijn nu 2 weblogs. Hans on Experience en Hans on Experience for Tulip Computers. De laatste blog is een puur zakelijke blog, de eerste is een mengeling van zakelijk en privé en is mijn hoofdblog die ik al ruim 2 jaar heb.

Update 21 juni 2007: per 1 augustus 2007 heb ik een nieuwe job. Ik ga werken als leergroepbegeleider (leraar) op het Orion College. Een Havo/VWO school in Breda.

Update 3 juni 2009: per 1 september 2008 werk ik als nieuwe mediaspecialist/blogger aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

5 Comments

 1. Huub Koch

  Ha Hans,
  Er is veel interessants te lezen op je blog.
  Wat ik leuk vind is dat je je als persoon profileert. Eigenlijk de essentie van webloggen. – Tulip, powered by Hans – zou wat dat betreft ook een goeie zijn. Misschien wel het begin van een nieuwe campagne…
  Wat mij interessant lijkt is om iets meer te kunnen lezen over wat jouw persoonlijke ervaringen zijn met de thema’s of ideeën die je bespreekt. Dan gaat het toch nog meer voor ons lezers leven.
  Groeten van Huub

  Antwoord
 2. Hans

  @HJ: email adres staat onder mijn foto en het skype-logo 😉 Thx for the info

  Antwoord
 3. Hans on Experience

  Nieuw op deze weblog?

  Het leek me een goed idee om even de nieuwkomers te verwelkomen op deze weblog. Wellicht kom je via het blad Emerce of Communicatie. Mogelijk via FZ of Trouw. Of via mijn foto of Furl-archief. Of via de Tulip website. Hoe het ook zij, welkom hier op de…

  Antwoord
 4. Hans on Experience

  Weblog en Tulip Computers

  Ik krijg wel eens de vraag hoe ik mijn weblog geintegreerd heb in de Tulip Computers (voor degenen die het nog niet weten: mijn werkgever). Je kunt dat zien op een aparte weblog pagina van de site. Wat heb ik daar allemaal geknutseld? – de laatste entr…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This