Trackbacken in actie

Trackback2Na mijn posting over trackbacks met drie aardige video’s over dit onderwerp zijn er gelukkig meerdere mensen aan het trackbacken geslagen. Zo heeft frEdSCAPEs mijn posting gebruikt en natuurlijk meteen een trackback geplaatst bij mij, ging Annette met mijn posting en de filmpjes flink aan de slag met trackbacks en liet Pierre zien dat het werkt, ging Duimdog aan het experimeteren met trackback en blacklists en maakte Fred de cirkel weer rond door naar Annette te trackbacken.
Ik zie echter wel dat er nog te weinig gebruik gemaakt wordt van Trackback. Ik kom soms postings tegen met inhoud van mij waar geen trackback gebruikt wordt naar mijn posting. Terwijl het juist handig is. Maar ik heb ook begrepen uit het stukje van Anette dat niet in iedere software een standaard schermpje zit waarin je de trackback kunt opgeven. Ik merkte bij het trackbacken ook dat er vaak diverse manieren gebruik worden afhankelijk van de software. Dat is dus best lastig.
Bij mij, ik gebruik TypePad, is dat in ieder geval heel eenvoudig. Je kunt de trackbakc gebruiken door met de rehctermusiknop d link te kopiëren. Als ik zelf trackbakc (en ik doe dat eigenlijk standaard) dan kan ik onder elke posting ik de trackbacks invullen. Overigens zet ik daar dan ook alle ping mogelijkheden in. Het zou wenselijk zijn als iedereen deze functie gebruikt en Fred heeft daar een mooie uitspraak voor over kwartjes en zo……

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

5 Comments

 1. Fred Zelders

  Ik gebruik WordPress als blogtool. Daar zit alle TrackBack- en Ping-functie standaard in.
  Bij het samenstellen van de shortlist voor Blog-tool-selectie waren TrackBack en Ping voor mij twee hele belangrijke ciriteria.

  Antwoord
 2. DuiMDog

  De trackback-functionaliteit wordt bij Nucleus niet standaard meegeleverd, je moet het als plugin installeren. De laatste versie is wel veel gebruikersvriendelijker geworden: zodra je nu een hyperlink opneemt in je blogtekst dan wordt op de achtergrond direct de pagina bezocht om te kijken of er een trackback-URL te vinden is. Indien aanwezig wordt de link getoond als potentiele trackback-kandidaat en hoef je er alleen maar een vinkje bij te zetten.
  Overigens heeft het ook bij mij wel even geduurd voordat het concept van trackbacks me duidelijk was. Je ziet wel trackbacks en trackback-urls bij anderen maar hoe je die nu moet gebruiken en wie wat waarheen moet sturen bleef lange tijd wat vaag.
  Goeie zaak daarom om dat dmv dit soort filmpjes wat te verhelderen.

  Antwoord
 3. Hans

  Jee, ik ging er al van uit dat het een standaard functionaliteit was. Maar niet dus….Fred heb jij die shortlist en de specs daarvan al on-line staan?

  Antwoord
 4. Fred Zelders

  Hans, ik heb geen lijstje online. Ik heb ook geen kant-en-klare-lijst.
  Maar ondertussen al wel even een paar criteria als reactie op jouw laatste reactie op mijn post opgeschreven.
  We kunnen kijken of we er iets moois van kunnen maken.

  Antwoord
 5. Annette's weblog

  Voor Hans poging 2

  Ik heb je link vanuit de mail er in gezet. Ben benieuwd

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This