Select Page

Onderzoek Business 2010: bedrijfsmodel steeds belangrijker

Business_2010Wereldwijde top van het bedrijfsleven ziet informatietechnologie de komende vijf jaar steeds meer als concurrentiefactor die snelheid van uitvoering bedrijfsstrategie en innovatie bepaalt.
Bedrijven zullen de komende vijf jaar steeds meer belang hechten aan nieuwe bedrijfsmodellen in plaats van aan nieuwe productlijnen. Om de concurrentie voor te blijven, is het belangrijk dat bedrijven zich meer gaan richten op de manier van bedrijfsvoering en de mate waarin die snel is aan te passen. IT speelt hierbij een belangrijke rol en is steeds vaker een concurrentiemiddel in plaats van een manier om de kosten terug te brengen. Dit zijn de belangrijkste resultaten van een wereldwijd onderzoek – Business 2010: Embracing the challenge of change‘ (Furl document openen) – onder topmanagers in het bedrijfsleven en de publieke sector. De Economist Intelligence Unit ondervroeg in opdracht van SAP vierduizend topmanagers in 23 landen over hun verwachtingen ten aanzien van trends in hun bedrijfstak voor de komende vijf jaar.
De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek zijn:
– Bedrijven willen en moeten hun klanten beter begrijpen.
– Aanpassingsvermogen en innovatie hebben de hoogste strategische prioriteit.
– Diversificatie is ‘uit’, specialisatie is ‘in’.
– IT wordt een concurrentiewapen.
– Het vertrek van gekwalificeerd personeel is een grote zorg.
– Beloning moet nauwer zijn verbonden aan prestaties.
(bron)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This