Select Page

Nederland blijft dalen op ict-wereldranglijst

Network_readiness_rankingsNederland is opnieuw gedaald op de Networked Readiness Index Rankings(.pdf) van meest geavanceerde ict-landen ter wereld. Koploper Amerika is uit de topdrie gedrukt.
Nederland is gedaald naar de zestiende plek op de wereldranglijst. Dit blijkt uit het jongste ‘Global Information Technology Report’ van het World Economic Forum (WEF).
Aan kop in de lijst gaat Singapore, dat hiermee koploper Amerika van de eerste plaats heeft gedrukt. De Verenigde Staten staan nu op de vijfde plaats. Posities twee en drie worden bezet door (lees verder)


respectievelijk IJsland en Finland.
Nederland is de afgelopen jaren fors gedaald op de wereldranglijst. In 2001, het eerste jaar dat het WEF dit onderzoek uitvoerde, kwam Nederland binnen op de zesde positie.
Een jaar later daalde Nederland naar de elfde plek. Ook in 2003 slaagde Nederland er niet in omhoog te klimmen. In dat jaar gleed Nederland af tot de dertiende plek om dus in 2004 te eindigen op de zestiende positie.
In totaal hebben de onderzoekers meer dan honderd landen onderling vergeleken. Hierbij is gekeken naar zaken als de betaalbaarheid van internet en telefonie.
(bron)
Persbericht WEF

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This