Media Multitasking kids

Generation_mGeneration M: media in the lives of 8-18 years old. Dat is de titel van een interessant onderzoek (te downloaden) van de Kaiser Family Foundation dat is gehouden in de VS onder 2032 kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar via een uitgebreide anonieme vragenlijst naar hun gebruik van media. Daarnaast hebben 700 jongeren in die leeftijdsgroep een dagboek gedurende 7 dagen bijgehouden. Daaruit komen interessante bevindingen die met veel grafieken worden toegelicht. De meest interesssante conlusie vond ik dat jongeren die qua tijd het vaakst en het langste met media bezig zijn ook meer tijd spenderen met hun ouders, actiever zijn en er ook nog meer hobbies op na houden, dan jongeren die minder tijd aan die media besteden. Je zou eigenlijk het tegenovergestelde verwachten.
Zes uur per dag zijn de jongeren bezig met media en meer dan een kwart van die tijd gebruiken ze dan meer dan één apparaat (bijvoorbeeld on-line gaan als ze tv kijken). Ze krijgen dus meer content per tijdseenheid binnen door dit multitasking effect. De TV blijft nog steeds het belangrijkste medium (ongeveer vier uur per dag, incl. videos en dvds). Ze gebruiken ongeveer een uur per dag de computer. 86% Van de jongeren hebben een computer thuis. En 31% heeft zelfs een computer in zijn slaapkamer. Het gebruik van nieuwe media zoals computer en video games neemt fors toe, maar gaat niet ten koste van de tradionele media zoals tv en muziek.
Ik heb de belangrijkste conclusies op een rijtje gezet:


Time_spend_with_mediaYoung people:
– live media-satured lives, spending an average of nearly 6 ½ hours a day with media
– have access to an unprecedented amount of media in their homes, bedrooms and through portable devices
– with easy access to media tend to spend more time using those media
– who spend the most time with media als report spending more time with their parents, being physically active and pursuing other hobbies
– say their parents don’t impse any rules on them regarding their use of tv, video, games, music or computers
– use of new media suc as computers and video games does not seem to displace their use of old media such as TV and music
– are masters of multitasking
– generation is largely happy and well-adjusted, but those wore are least content or get the poorest grades spend more time with video games and less time reading than their peers
Which_media– TV remains by far the dominant medium for young people today, but some things about how they watch tv may be changed: more commercial tv, more on-line in conjunction with the tv shows, time-shifting their tv viewing through digital video recorders
– Listening to music continues to be hugely popular, especially among older kid, but how they listening is changing, with mp3 players and internet radio joining the mix
– Computers and the internet are rapidly becoming a nearly universal presence, although the amount of time spent using a computer outside of schoolwork still pales in comparison to watching tv and listening to music
– Access to and frequent use of the internet has become commonplace among majorities of children from the major racial an socio-economic groups, but a significant divide in quality and nature of that access persists
– Children continue to read regularly for pleasure, but the media environment in the home affects the amount of time spend reading
– Video games have become part of the landscape for children, but they still spend far less time using them than they spend watching tv

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. MarketingFacts

  Media Multi-tasking Kids

  De jeugd van tegenwoordig gebruikt veel media: de Generatie M. Maar ze gebruiken die apparaten dan ook tegelijkertijd. Multi-tasking dus. Ze kijken dan tv en zijn tegelijkertijd on-line. Of ze

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Mooie voorbeelden van nieuwe media in het onderwijs

  Pratijkvoorbeelden van nieuwe meda in het onderwijsVia het online archief in del.icio.us van een vriendin van me kwam ik prachtige voorbeelden tegen hoe je nieuwe media in het onderwijs kunt inzetten. Apple heeft daar namelijk veel informatie over…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This