Kennis en economie 2004

Kennis_en_economieVandaag verschijnt de negende editie van de publicatie Kennis en economie van het CBS. In dit boek (.pdf) beschrijft het CBS kennisprocessen bij bedrijven en instellingen. De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen, zijn: het menselijk kennispotentieel, onderzoeksinspanningen bij bedrijven en publieke kennisinstellingen, kennisverspreiding en de resultaten daarvan.
Minder innoverende bedrijven
Technologische innovatie is het doelbewust vernieuwen van producten,diensten of processen. Bijna 12 duizend bedrijven met 10 of meer werkzame personen hebben zich in de periode 2000-2002 beziggehouden met activiteiten gericht op het realiseren van deze innovaties. Dit is 20 procent van alle bedrijven. In de periode 1998-2000 was dit nog 34 procent.
Daling R&D-uitgaven
Research en development (R&D) bij bedrijven, researchinstellingen en universiteiten levert nieuwe kennis op die voor het realiseren van innovaties nodig is. In 2002 is door bedrijven met eigen personeel voor 8 miljard euro uitgegeven aan R&D. Dit is een daling met 0,7 procent ten opzichte van 2001. Nog niet eerder is in Nederland een daling in deze uitgaven voorgekomen.
Andere onderwerpen die in Kennis en economie aan bod komen, zijn:
– invloed van vakkenpakket voortgezet onderwijs op latere rol in
arbeidsproces
– niet-technologische vernieuwingen
– registratie van kenniskapitaal in de nationale rekeningen
– indicatoren voor prestatiemeting in innovatiebeleid
– regionale specialisaties in innovatieve activiteiten

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This