Select Page

Is RSS een hype?

MarketingFacts schrijft over een rapport van JupiterResearch dat kritisch is over RSS. De conclusie van Marco op MarketingFacts is:
“Ik moet eerlijk zeggen dat ik de conclusies van JupiterResearch ook niet helemaal begrijp. Want laten we eerlijk zijn, welk nieuw medium heeft in zo’n korte tijd een gebruikersaandeel van 6% weten te realiseren? Bovendien, als binnenkort RSS is geintegreerd in browsers en emailprogramma’s, dan zal het gebruik veel sterker toenemen dan JupiterResearch ons wil laten geloven.”


Interessante gedachte om RSS in emailprogramma’s en browsers te gaan integreren! Ik denk dat RSS veel belangrijker gaat worden als het nu is, al is het alleen maar vanwege het feit dat het geen push-techniek is. Daardoor ervaar je als gebruiker de informatie die je binnenhaalt (in plaats van binnen krijgt) niet als spam. En dat is met nieuwsbrieven en emails vaak wel het geval. Wat ik me dan nog wel afvraag is hoe de integratie met de email dan werkt. Als gebruiker wil ik dan weer niet een inbox vol met informatie waar ik al dan niet om gevraagd heb. Nee, ik wil de informatie ophalen wanneer het mij uitkomt en wanneer ik daar zin in heb.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

 1. Freerk Kalsbeek

  Die integratie van RSS in email is reeds in gang gezet. In Thunderbird, de email client uit het mozilla kamp, kan je RSS feeds lezen.
  Je hebt zelfs de keuze om alleen de headers en intro’s binnen te halen, of direct het hele bericht.
  Fantastische feature.

  Antwoord
 2. Hans

  @freek, kijk dat wist ik niet. Wel zag ik vandaag dat in Firefox ook een knop onderin zit waarmee je je automatisch kunt abonneren op een RSS feed als je wilt.
  Vwb thunderbird: komen die berichten dan automatisch in je inbox? Zoals de spamberichten en de nieuwsbrieven?

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This