Select Page

Firefox blijft groeien

Firefox
Ik heb enkele weken terug Firefox geinstalleerd naar aanleiding van een posting bij Frankwatching en ik moet zeggen het bevalt me werkelijk uitstekend. De manier van werken met tabbladen is veel efficiënter en overzichtelijker. Daarnaast lijkt het of het surfen e.d. sneller is in vergelijking met IE. De rechtermuisknop heeft ook veel meer functies gekregen (zoals functies van Furl en Bloglines). Maar goed daar wilde ik eigenlijk niet overschrijven, maar ik moest het toch even kwijt.
Ik las namelijk een artikel op de site van de Automatiserings Gids dat mijn aandacht trok:
“Firefox, de browser van Mozilla, blijft marktaandeel winnen op Explorer van Microsoft, dat overigens met 89 procent overtuigend marktleider blijft.
In februari steeg het marktaandeel van Firefox tot 6,17 procent. Een maand eerder was de browser van Mozilla nog in gebruik bij 5,59 procent. Dat ging ten koste van Explorer, dat zijn marktaandeel zag zakken van 90,3 procent in januari tot 89,04 procent in februari. De cijfers zijn afkomstig van Net Application, dat web-monitoring software ontwikkelt.


De vele veiligeheidsproblemen rondom Explorer zijn de belangrijkste oorzaak voor de vlucht van gebruikers richting, onder meer, Firefox. Microsoft heeft inmiddels aangekondigd dat een veel veiliger versie van Explorer in de maak is, die onder meer beter beveiligd tegen phishing en spyware. Een bètaversie van Explorer 7.0 zal deze zomer uitkomen, zo heeft Microsoft beloofd.
(bron)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Frankwatching

    Hans,
    Leuk om te lezen dat je net zo enthousiast bent als ik (en vele anderen). En het viral effect rond Firefox gaat op deze manier maar verder en verder…
    Frank

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This