Select Page

Firefox blijft groeien

Firefox
Ik heb enkele weken terug Firefox geinstalleerd naar aanleiding van een posting bij Frankwatching en ik moet zeggen het bevalt me werkelijk uitstekend. De manier van werken met tabbladen is veel efficiënter en overzichtelijker. Daarnaast lijkt het of het surfen e.d. sneller is in vergelijking met IE. De rechtermuisknop heeft ook veel meer functies gekregen (zoals functies van Furl en Bloglines). Maar goed daar wilde ik eigenlijk niet overschrijven, maar ik moest het toch even kwijt.
Ik las namelijk een artikel op de site van de Automatiserings Gids dat mijn aandacht trok:
“Firefox, de browser van Mozilla, blijft marktaandeel winnen op Explorer van Microsoft, dat overigens met 89 procent overtuigend marktleider blijft.
In februari steeg het marktaandeel van Firefox tot 6,17 procent. Een maand eerder was de browser van Mozilla nog in gebruik bij 5,59 procent. Dat ging ten koste van Explorer, dat zijn marktaandeel zag zakken van 90,3 procent in januari tot 89,04 procent in februari. De cijfers zijn afkomstig van Net Application, dat web-monitoring software ontwikkelt.


De vele veiligeheidsproblemen rondom Explorer zijn de belangrijkste oorzaak voor de vlucht van gebruikers richting, onder meer, Firefox. Microsoft heeft inmiddels aangekondigd dat een veel veiliger versie van Explorer in de maak is, die onder meer beter beveiligd tegen phishing en spyware. Een bètaversie van Explorer 7.0 zal deze zomer uitkomen, zo heeft Microsoft beloofd.
(bron)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Frankwatching

    Hans,
    Leuk om te lezen dat je net zo enthousiast bent als ik (en vele anderen). En het viral effect rond Firefox gaat op deze manier maar verder en verder…
    Frank

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This