Experience: je TV als apparaat voor sociaal networking?

Social software set top boxen

Worden onze tv’s zometeen sociaal? Baeyens.net denkt van wel. Hij schrijft over social software set top boxen (pdf) voor je tv. Tom Coates van BBC Radio and Music Interactive schrijft er uitgebreid over op zijn weblog. Corante verwijst ook naar de site van Tom Coates.
Onderstaand stukje geeft mooi weer waar we naar toe zouden kunnen gaan:


A buddy-list for television:
Imagine a buddy-list on your television that you could bring onto your screen with the merest tap of a ‘friends’ key on your remote control. The buddy list would be the first stage of an interface that would let you add and remove friends, and see what your friends are watching in real-time – whether they be watching live television or something stored on their PVRs. Adding friends would be simple – you could enter letters on screen using your remote, or browse your existing friends’ contact lists…

We hebben straks dus:
– Presence alerts
– A buddy-list for television
– Watch with your friends (cameraatje op je tv met een klein schermpje in je beeld zodat je kunt zien hoe je vrienden ‘erbij zitten’)
– Chatting and planning 
– Choosing channels and playing games 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This