Select Page

De Maatschappelijke Barometer

Maatschappelijke_barometerVanavond, maandag 7 maart was een uitzending van Netwerk gewijd aan de Maatschappelijke Barometer van Nederland, uitgevoerd door Motivation. De indeling van de bevolking door Motivaction in segment besprak ik al eerder met daarbij ook een schema (pdf) en de culturele onderstromingen(pdf).
Ik heb daarbij de kenmerken van de diverse segmenten in een tweetal MindMaps (pdf) gezet (1. en 2.).
In deze eerste uitzending kwam de moderne burgerij aan bod.
“Deze groep, ……………………(lees verder met onder andere de cijfers)


die ongeveer 22 % van de bevolking uitmaakt, is volgens onderzoek van Motivaction op drift geraakt.
Teleurgesteld
Vooral op het gebied van overheid en politiek is de Nederlandse bevolking zeer somber gestemd. Juist de moderne burgerij is teleurgesteld. Nu maatschappelijke organisaties en sociale bindingen afbrokkelen, verwacht men een sterkere rol van de overheid. Deze trekt zich echter steeds meer terug. Verder snakt deze groep naar het grote verhaal en is op zoek naar betovering.”
De kerncijfers (.pdf) en de achtergrondcijfers (.pdf)
Doe zelf de test om te bekijken tot welke groep je behoort.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Arnoud

    Die indeling gemaakt door Motivaction is een enorm handig hulpmiddel bij het benaderen van de doelgroep. Zonde dat ik op mijn opleiding deze pas dit jaar, het laatste, voor ogen kreeg.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This