Select Page

De kracht van weblogs voor mij

De laatste tijd heb ik gemerkt dat veel afstudeerders en studenten de weblog weten te vinden en dat ze de informatie verwerken in hun afstudeerscriptie, werkstuk of spreekbeurt. Ik krijg steeds vaker vragen van studenten naar aanleiding van postings ter verduidelijking, verdieping, aanvulling etc. Ik vind dit een grote kracht van weblogs. Zo ben je dus bezig met een actieve bijdrage aan de kenniseconomie. Verder doe ik gemiddeld ongeveer 5 nieuwe contacten per week op via of naar aanleiding van mijn weblog. Ook hier blijkt weer dat een weblog nieuwe deuren kan openen. Tenslotte heb ik meegewerkt aan een stukje geschreven door een aankomende journalist van Windesheim.
Tot slot merk ik dat webloggen me structuur geeft, alhoewel het gevaar van informatie-overload, zoals Frank-Ly schrijft aanwezig is. De voldoening is wel groot als je enkele postings hebt gedaan, waarschijnlijk komt dat doordat je datgene wat je opgenomen hebt van je afschrijft. Marco van Marketingfacts gaf dat al als reactie bij het stukje van Frank-Ly.
Zo dat staat er in ieder geval weer 😉

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This