De invloed van muziek op een merk

Music_branding
Branding en tegenwoordig liever bonding is iets wat steeds belangrijker wordt. We sloven ons uit om het merk de juiste lading te geven, de juiste bekendheid, het juiste gevoel over te brengen. Maar besteden we ook zoveel aandacht en tijd aan de inzet van muziek bij een merk? Muziek moet benaderd worden als meer dan een leuk song met clip. Muziek maakt onderdeel uit van het DNA van het merk en dat is niet zo maar even toegevoegd. Songseekers zegt hierover:
“The “sound of a brand” is more than 8 octaves or some catchy melodic identity. It is also not just about genre,


words, artist profiles, or the carrier. It is about who you are, your values, how you behave and how you communicate. It is about the emotional touch points that require a deeper understanding than just the contextual touch points, such as CD/downloads, give-aways, press kits, in-store muzak, sponsored events or even commercials. If music is to become part of the Brand collateral, your choice of music and how you use it, must underscore and harmonise with every other method of communication that you have both internally and externally.”
Ze zeggen trouwens nog meer verstandige en interessante dingen. (pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This