Select Page

Channel9 Microsoft ‘weblog’

Channel9
Via een collega van mij bij Tulip Computers hoorde ik over Channel9 van Microsoft. Ik heb er eens rondgekeken en ik moet zeggen, indrukwekkend wat daar gebeurt. Het is meer dan een weblog. Het is een hele rijke communicatie-omgeving met moblogs, videologs, Forums, wiki’s, Coffeehouse voor wat ‘kletsen’, een foto-album en Techoff, een ruimte voor technische chats.Channel9_msdn_introvideo En alles kun je met RSS binnenhalen. Zelfs de discussies!
Je moet je wel registreren om deel te kunnen nemen aan discussies. Ik heb me aangemeld.
Je kunt ook lezen over wie ze zijn en wat ze doen. Ze hebben ook een leuke introductievideo (WMV), waarin je echt het gevoel krijgt met de developpers van Microsoft in contact te zijn. En eigenlijk is dat ook zo. En hieronder staat hun doctrine en daar staan ze helemaal achter en ik moet zeggen er staan wijsheden in die mij ook erg aanspreken.


Channel9 doctrine:
1. Channel 9 is all about the conversation. Channel 9 should inspire Microsoft and our customers to talk in an honest and human voice. Channel 9 is not a marketing tool, not a PR tool, not a lead generation tool.
2. Be a human being. Channel 9 is a place for us to be ourselves, to share who we are, and for us to learn who our customers are.
3. Learn by listening. When our customers speak, learn from them. Don’t get defensive, don’t argue for the sake of argument. Listen and take what benefits you to heart.
4. Be smart. Think before you speak, there are some conversations which have no benefit other than to reinforce stereotypes or create negative situations.
5. Marketing has no place on Channel 9. When we spend money on Channel 9 the goal is to surprise and delight, not to promote or preach.
6. Don’t shock the system. Lasting change only happens in baby steps.
7. Know when to turn the mic off. There are some topics which will only result in problems when you discuss them. This has nothing to do with censorship, but with working within the reality of the system that exists in our world today. You will not change anything by taking on legal or financial issues, you will only shock the system, spook the passengers, and create a negative situation.
8. Don’t be a jerk. Nobody likes mean people.
9. Commit to the conversation. Don’t stop listening just because you are busy. Don’t stop participating because you don’t agree with someone. Relationships are not built in a day, be in it for the long haul and we will all reap the benefits as an industry

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This