Select Page

A Learning Blogosphere

Weer een interessante weblog gevonden over weblogs in de klas: The Community Engine. In deze posting over de Learning Blogosphere wordt uitgebreid ingegaan op hoe weblogs ingezet zijn op een universiteit:
“In Fall 2004, I developed a distributed learning blogosphere for non-technical students at the University of Michigan. Ninety-five percent of participants felt blogging improved their learning. Here I provide the hard, pragmatic lessons we learned in getting community interaction to work. In follow-on posts, I will provide quantitative analysis of how blogging shaped the class.”
De volgende onderwerpen komen aan bod:
– the setting
– Overview of the Blogging Environment
– Milestone 1 — Getting the conversation going
– Milestone 2 — Tracking the class blogosphere
– Milestone 3 — Tracking Conversations
– Milestone 4 — Why blog instead of using technology X?
– What’s Next on the Docket
Het is zeer leerzaam om te lezen hoe het project is opgezet, dit proces is doorlopen, welke problemen ze hebben gehad en welke tools ze nu gebruiken en blogs als leerinstrument in de praktijk te zien:
“Ultimately, blogs are probably a tool best suited for a constructivist learning environment.”
(Via bron)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This