A Learning Blogosphere

Weer een interessante weblog gevonden over weblogs in de klas: The Community Engine. In deze posting over de Learning Blogosphere wordt uitgebreid ingegaan op hoe weblogs ingezet zijn op een universiteit:
“In Fall 2004, I developed a distributed learning blogosphere for non-technical students at the University of Michigan. Ninety-five percent of participants felt blogging improved their learning. Here I provide the hard, pragmatic lessons we learned in getting community interaction to work. In follow-on posts, I will provide quantitative analysis of how blogging shaped the class.”
De volgende onderwerpen komen aan bod:
– the setting
– Overview of the Blogging Environment
– Milestone 1 — Getting the conversation going
– Milestone 2 — Tracking the class blogosphere
– Milestone 3 — Tracking Conversations
– Milestone 4 — Why blog instead of using technology X?
– What’s Next on the Docket
Het is zeer leerzaam om te lezen hoe het project is opgezet, dit proces is doorlopen, welke problemen ze hebben gehad en welke tools ze nu gebruiken en blogs als leerinstrument in de praktijk te zien:
“Ultimately, blogs are probably a tool best suited for a constructivist learning environment.”
(Via bron)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This