Weblog: content, management, techniek, conversatie?

Ik mis de creativiteit, de passie, de emotie, ofwel weblogs als Imagineering instrument.
Ik lees de laatste tijd nogal wat postings over wat nu eigenlijk het belangrijkste is bij weblogs: de content, het management,de techniek, de tools of geld verdienen?
Met wat meer zoekwerk zullen er nog wel meer zaken belangrijk zijn. Maar volgens mij gaat het om de experience. De blogging-experience. De blogger heeft een experience in het maken van zijn blog en de lezer in het lezen ervan. Tenminste dat is de (bij)bedoeling van de blogger. We hebben met bloggen nieuwe mogelijkheden gekregen om te communiceren. Dat past dus perfect in de tijd die Arnold Cornelis aanduidt als een tijdperk van communicatieve zelfsturing. Communicatie en zelfsturing: doen we dat niet met een weblog?
En in een tijd waar het om conversaties gaat zo schreef MarketingFacts zijn weblogs bij uitstek geschikt voor het emotionele aspect, volgens Stefan Wobbe op hetzelfde MarketingFacts. Hij verwijst daarbij ook naar the Dream Society van Rolf Jensen, waarin het verhalen vertellen als belangrijk fenomeen beschreven staat. Jensen stelt zelfs dat in onze (nieuwe) samenleving er bedrijven, communities en mensen zullen komen die leven van het verhaal in plaats van de informatie. Ik schreef er al eerder over. De postings die ik dus de laatste tijd lees gaan vooral (weer) over het rationele aspect van weblogs, terwijl de kracht volgens mij veel meer ligt in het emotionele aspect. Weblogs komen niet in de plaats van bepaalde communicatie, maar voegen iets toe. Het paradigma dat machines (lees: tehnologie) mensen (of hun handelingen) vervangt wordt gelogenstraft door de opkomst van emotie, zingeving, waarden, experiences. In dit rijtje is de weblog het instrument om daar een bijdrage aan te leveren. En over deze onderwerpen bloggen mensen. Niet op een afstandelijke formele manier, maar meestal met passie en creativiteit. Laat de tools, de techniek, het management, de content als geisoleerd item voor wat het is: het gaat om de beleving en de waarden van bloggen; de immateriele/emotionele kant dus. Pas bij interactieve communicatie is sprake van deze immateriele kant. Ik spreek dan liever over Imagineering dan marketing. De weblog dus als instrument voor imagineering!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Arnoud

    Goed stukje, het draait inderdaad allemaal om het creëren van belevingswerelden en daar is bloggen een uitstekend middel voor.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This