The Connected Home 2010-2015

Connected_home_broadband_usage_150 Mbps in 2015 ruim voldoende. Huishoudens hebben over tien jaar ruim voldoende aan een breedbandverbinding van 25 tot 50 Mbps. Dat is goed nieuws voor de kabelsector.
Aldus onderzoek (pdf) naar het gebruik van internet-, telefonie- en digitale televisiediensten wijst uit dat Nederlandse…….


huishoudens in 2015 toekunnen met maximaal 50 Mbps. Tot deze slotsom komt althans Jetstream, een bureau gespecialiseerd in breedbandcontent.
Dat is goed nieuws voor kabelmaatschappijen, omdat fiber-to-the-home niet noodzakelijk blijkt voor deze diensten en adsl2 te weinig capaciteit biedt voor high definition-televisie, aldus de onderzoekers. De kabelsector roept al tijden dat glasvezel tot in de woonkamer niet nodig is.
Het onderzoek ‘The Connected Home 2010-2015’ beschrijft een huishouden van drie personen dat over vijf tot tien jaar alle diensten intensief via internet afneemt: van telefoneren, video-conferencing, domotica (allerlei huishoudelijke taken via een netwerk, zoals het regelen van de thermostaat), gaming en surfen tot on demand televisiekijken op high definition-kwaliteit. Gemiddeld heeft zo’n huishouden genoeg aan een verbinding van 5 tot 10 Mbps. Alleen ‘s avonds is er een piek, rond de 30 tot 45 Mbps.
“De noodzaak om nu glasvezels naar de woonkamers aan te leggen lijkt daarmee van de baan”, aldus Jetstream. De onderzoekers stellen dat lokale overheden breedbandprojecten niet vanwege de capaciteitsbelofte uitrollen, maar dit doen uit politieke overwegingen. Overheden willen bijvoorbeeld minder afhankelijk zijn van telecomoperators en kabelmaatschappijen.
270 Tbps
Dit alles wil niet zeggen dat er niets hoeft te gebeuren in Nederland. Niet de zogenoemde local loop is echter de bottleneck, maar de backbone-architectuur. Als zes miljoen huishoudens tot de boven beschreven connected home-groep zouden behoren, is in Nederland een piekcapaciteit van meer dan 270 Terabit per seconde nodig, onoverboekt.
De capaciteit van de huidige backbones is daarmee te beperkt, zo stelt Jetstream. De onderzoekers dringen er op aan de technische focus daarom te verleggen van de local loop naar onderzoek en ontwikkeling van efficiëntere decentrale distributiemethoden voor digitale ip-tv, video on demand en p2p-diensten.
In het document wordt tot slot gewaarschuwd voor te positieve verwachtingen van de laatste hype bij telco’s: triple play. Triple play is de benaming van het aanbieden van alle digitale diensten door één en dezelfde aanbieder: breedbandinternet, telefonie en televisie. Volgens Jetstream heeft de consument hier geen boodschap aan: deze zoekt zelf liever per dienst uit wat de beste aanbieder is.
bron: webwereld

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This