Select Page

Open Source Marketing

Groep_jpg
Ik had het al over viral marketing en wat het betekent. Ik ben eens wat verder gaan kijken naar wat er zich nu eigenlijk afspeelt op dit vlak. Ik kwam in dit verband ook de term Open Source Marketing tegen. Daarbij wordt de nieuwe marketing vergeleken met de http://en.wikipedia.org/wiki/Open_source_community. Men noemt hierbij ook wel het Word of Mouth principe. Een tijdje terug heeft CorporateBloggingInfo een interessante stukje daarover geschreven. Daarin wordt Frederik Hallberg geinterviewd over dit fenomeen. Binnen dit nieuwe marketing paradigma heeft blogging een belangrijke rol. Weblogs zijn niet alleen een nieuwe marketing instrument, maar vertegenwoordigen een verschuiving in communicatie en marketing. Het nieuwe paradigma gaat over openheid, transparantie, deelname, connecting&sharing, vrije beschikbaarheid van informatie, luisteren, dialoog. Terwijl traditionele marketing gaat over bescherming, beheersbaarheid en controle. Het lijkt op de tegenstelling van Copyleft t.o.v. Copyright.
Collaborate Marketing heeft een heel interessant artikel over deze nieuwe denkwijze geschreven. Het gaat om transparantie, real-time info, de klant aan de knoppen, wereldwijd delen, hoge interactie en een overvloed aan aan elkaar gelinkte informatie. De consument wil interacteren met het merk of nog liever maakt het merk. Het creeren van een hype via communities is daar een voorbeeld van. Met ook mogelijke negatieve gevolgen daarvan (net als bij een echt virus). Zie daarvoor vandaag de discussie op MarketingFacts.
In virale marketing of Open Source Marketing gaat het vooral ook om luisteren en conversatie. Dat heeft niet iedereen door, getuige ook de posting over GoDaddy op MarketingFacts en de laatste zin van Marco:
“Het begint bijna saai te worden, maar dat betekent dus dat de virale marketing machine gaat lopen. En dat laat Bob op zijn weblog ook weten. Wat een schreeuwerd!”
MarketingFacts heeft trouwens een aparte menu-entry Viral marketing opgenomen dus dat zegt al genoeg 😉

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This