Select Page

ICT als innovatie-as

Het innovatieplatform benoemd binnenkort ICT als innovatie-as.
Deze moet als hét cruciale hulpmiddel Nederland in alle vier eerder aangewezen marktsectoren aan innovatieve impulsen helpen.


Jan Kees de Jager van het platform (in het dagelijks leven directeur van het softwarebedrijf ISM) lijkt niet ongelukkig met de rol van ict als ‘enabler’. Hij onderstreept dat het bij de vier sleutelgebieden (bloemen & levensmiddelen, high tech, water en de creatieve bedrijfstak) toch vooral ging “om een etiket en niet om geld”. Ook de branche-organisatie ICT~Office is volgens hem content met de rol van ict in de innovatie.
Praktisch gesproken dient de overheid “flink meer” te investeren in verbetering van het informatica-onderwijs en in het benutten van ict in onderwijs en researchfaciliteiten, aldus het platform. “De tijd van de afgedankte pc’s op scholen is echt voorbij.” Het platform hoopt dat het ministerie van OCW vooral gericht zal investeren in “innovatieve studierichtingen in de beta-hoek”.
De zorgsector is dhet tweede speerpunt. Een verrekeningsmodel moet er voor zorgen dat de budgettaire effecten van investeringen in ict in zorginstellingen niet puur in de zak van de zorgverzekeraars terecht komt, maar ook terugvloeit naar de instellingen. Daar gaat een impuls van uit voor de innovatie in de zorgsector, verwacht het platform.
De overheid mag van het platform wel wat risicovoller investeren in ict, met name in kleine, innovatievere bedrijven. Barrières als het ontbreken van ‘innovatie’ als formeel besliscriterium bij aanbestedingen en de toenemende invloed van ‘preferred suppliers’ en mantelcontracten bij (ict-) investeringen van de overheid moeten worden geslecht.
Kleisterlee (ceo van Philips) en De Jager werken de voorstellen uit voor de besluitnemende vergadering van het platform in april.
bron: Computable

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This