Select Page

I Cyborg

I_cyborgDonderdag 3 februari organiseert de NGN haar jaarlijkse Netwerk Estafette. Als keynote hebben ze Kevin Warwick uitgenodigd. Warwick is de Britse prof die zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie, robots en cyborgs. Warwick houdt zich dus intensief bezig met het snijvlak van menselijk lichaam en computer en hij heeft zich meermaals laten opensnijden om een chip te laten implanteren of om met een lichaamsfunctie een apparaat aan te sturen.
Volgens Warwick worden we in de toekomst allemaal cyborg; ‘wie een gewoon mens wil blijven; u wordt in de toekomst een uitzondering’, is een van zijn uitspraken. Warwick ziet het dus ook gebeuren dat computervirussen een grote bedreiging vormen voor de mensheid. Als hij beweert dat computers en het menselijk lichaam zullen integreren en dat daardoor hele nieuwe virussen zullen ontstaan, dan is
het wel duidelijk dat dat geen virussen zijn die je met McAfee Antivirus wegkrijgt. Zijn gedachtenexperiment is fascinerend.
Ik ga daar eens kijken en luisteren naar dit fascinerende verhaal (van de site van Fabian de Graaf).

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This